Blog



Pastasalade met spinazie en zongedroogde tomaatjes

Posted by on mei 22, 2020 in Pasta, Salade, Vegetarisch | Reacties uitgeschakeld voor Pastasalade met spinazie en zongedroogde tomaatjes

Pastasalade met spinazie en zongedroogde tomaatjes voor 4 personen Ingrediënten 300 gr. ongekookte volk. penne 1 courgette 2 el milde olijfolie 1 potje groene pesto 100 g babyspinazie 85 g rucola 200 g semi-gedroogde tomaten Peper /zout Bereiding Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in dunne plakjes. Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Meng de pasta in een grote schaal met de pesto, courgette en schep de spinazie, rucola,...

read more

Sushi

Posted by on mei 15, 2020 in Vegetarisch | Reacties uitgeschakeld voor Sushi

Voor ongeveer 20 stuks Ingrediënten: 1 pakje Nori (5 velletjes gedroogd zeewier) bij Deen of AH 1 bakje bloemkoolrijst 400 gr. 2 eetlepels olijfolie 1 bakje verse roomkaas 200 gr. 4 wortelen uit een bos,  in de lengte in smalle stukken gesneden 1 komkommer (zaadlijst eruit halen) in de lengte in lange smalle stukken gesneden Augurk, zilveruitjes 2 eieren losgeklopt met peper/zout, omelet van bakken en  in reepjes gesneden van 2,5 cm snijden 2 theelepels kerriepoeder  (naar eigen smaak) 1 theelepel gerookte paprikapoeder (naar eigen smaak)...

read more

Kippenstoof met abrikozen en pruimen

Posted by on mei 8, 2020 in Vlees | Reacties uitgeschakeld voor Kippenstoof met abrikozen en pruimen

Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 400 gr. kipfilet 2 uien 2 tenen knoflook 1 flinke rode paprika 100 gr gedroogde abrikozen 100 gr gedroogde pruimen 400 ml kippenbouillon van blokje 100 ml sinaasappelsap 30 gr. geroosterde amandelen 2 afgestreken eetl. ras el hanout (blikje van Jonnie Boer, erg lekker) in de supermarkt te koop 1 kaneelstokje ½  tl sambal (naar smaak 1 tl paprikapoeder Bereiding: Snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit dit aan in de braadpan. Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 – 4 cm en bak deze mee....

read more

Heerlijke zelfgemaakte pastasaus

Posted by on apr 24, 2020 in Pasta | Reacties uitgeschakeld voor Heerlijke zelfgemaakte pastasaus

Heerlijke zelfgemaakte pastasaus Hoofdgerecht, 4 personen Ingrediënten 1 grote ui,  gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst 2 eetlepels olijfolie 250 gr. rundergehakt (je dit weglaten als je vegetarisch wilt eten) 1 blik tomatenpuree 750 gram rijpe tros- of roma-tomaten  in stukjes gesneden of 2 blikjes tomatenblokjes 3 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden o.a. oregano, tijm, basilicum, rozemarijn zout en peper  naar smaakt olijfolie   Bereiding: Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui en de...

read more

Makreelsalade met appel en rode ui

Posted by on apr 17, 2020 in Salade | Reacties uitgeschakeld voor Makreelsalade met appel en rode ui

Makreel(Picknick) salade voor 4 personen Ingrediënten: 150 gram gerookte makreel (zonder graatjes) 1 Elstar of Jonagold appel (in blokjes) 1 rode ui (in kleine blokjes) 5 kleine smaaktomaatjes (door de midden) 5 zoetzure augurken (in blokjes) 3 handen  gesneden kropsla of rucola 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels gedroogde saladekruiden (bieslook, basilicum, lente-ui, oregano, peterselie) peper uit de molen Bereiding: Maak een dressing van de olijfolie en roer de saladekruiden en een beetje peper erdoor. Schil de appel en snijd hem in stukjes....

read more

Pasta Pesto

Posted by on apr 8, 2020 in Pasta, Vegetarisch | Reacties uitgeschakeld voor Pasta Pesto

Vegetarische pasta pesto Hoofdgerecht voor 4 pers. Ingrediënten 4 sjalotjes 2 rode paprika’s 4 tomaten 360 gr volkoren penne of wokkels 200 gr feta 10 gr verse basilicum 160 gr pesto (uit de koeling) 100 gr veldsla 4 el olijfolie 2 el zwarte balsamicoazijn Peper en zout   Bereiding: Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de sjalot en snijd de paprika’s en tomaten in blokjes. Kook de pasta in 14-16 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit de...

read more

Kleurrijke kip met abrikozen en pruimen

Posted by on apr 8, 2020 in Kip | Reacties uitgeschakeld voor Kleurrijke kip met abrikozen en pruimen

Kleurrijke kip met abrikozen en pruimen hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 400 gr. kipfilet 2 uien 2 tenen knoflook 1 flinke rode paprika 100 gr gedroogde abrikozen 100 gr gedroogde pruimen 500 ml kippenbouillon van blokje 100 ml sinaasappelsap 30 gr. geroosterde amandelen 2 tl ras el hanout (blikje van Jonnie Boer, erg lekker) in de supermarkt te koop 1 kaneelstokje ½  tl chilipoeder 1 tl paprikapoeder Bereiding: Snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit dit aan in de braadpan. Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 – 4 cm en...

read more

Geroosterde paprikasoep

Posted by on apr 8, 2020 in Soep | Reacties uitgeschakeld voor Geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep (vol vitamine C) Gerecht voor 4 personen Ingrediënten 3 rijpe tomaten 3 rode paprika’s 1 ui 2 tenen knoflook 1 of ½ rode chilipeper (let op: naar smaak!) 1 eetlepel tomatenpuree 0,75 liter kippenbouillon van blokje 1 Hand verse peterselie Olijfolie Peper en zout   Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Vet een braadslede in met wat olijfolie. Leg de paprika met de schil naar boven in de braadslede. Laat de paprika’s 20/25 minuten roosteren in...

read more

Ervaringsverhaal van Minke

Posted by on apr 4, 2020 in Ervaringen | Reacties uitgeschakeld voor Ervaringsverhaal van Minke

Ervaringsverhaal van Minke

Ik ben Minke Beerda, 45 jaar, getrouwd en heb twee kinderen. Ik was na een intensieve, stressvolle periode in mijn leven, flink aangekomen. Ik woog vorige zomer 97 kg(!).  Nadat mijn vriendin Miranda in de krant uitlegde dat zij 17 kg was afgevallen, wilde ik ook naar Praktijk de Gewichtsconsulente. In een half jaar viel ik met hulp van de gewichtsconsulente maar liefst 20 kg af. Toen raakte ik rond de feestdagen in een moeilijke tijd: ik had veel verlies te verwerken. Afscheid moeten nemen van dierbaren en daarnaast nog wat persoonlijke...

read more

Een goed moment om gezond te leven

Posted by on apr 1, 2020 in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Een goed moment om gezond te leven

Een goed moment om gezond te leven

Overgewicht, een slecht voedingspatroon en een ongezonde leefstijl maakt dat je vatbaarder bent voor virussen en andere ziekten. In onze praktijk helpen we al jaren mensen met het aanleren van een gezonde leefstijl en gezond voedingspatroon. Behalve je overtollige kilo’s kwijtraken versterk je ook je afweersysteem en er is  niets dat je een betere bescherming biedt dan een sterk immuunsysteem. Het zal ervoor zorgen dat áls je besmet raakt, je er niet zo ernstig ziek van zult worden en er bovendien sneller van zult herstellen. Je realiseert...

read more