Ervaringsverhaal van Willem, 56-jarige levensgenieter uit Wognum

Tijdens de jaarlijkse controle bij de huisarts, na een eerder hartinfarct, bleek mijn bloeddruk veel te hoog. O.a. mijn gewicht zou hierin een belangrijke rolspelen en het zou verstandig  zijn hier iets aan te gaan doen. Omdat ikzelf niet tot een ander leef- en eetpatroon kwam besloot ik begeleiding te zoeken bij Praktijk de Gewichtsconsulente in De Goorn.
Ik heb eerder een dieet gevolgd maar toen op een manier waarbij je geen normaal voedsel binnen kreeg en daarbij heb ik echt honger geleden. Heel snel veel gewicht kwijtgeraakt maar door daarna weer “normaal” te gaan eten was ik binnen een paar jaar zwaarder dan ooit tevoren. Dat was iets wat ik absoluut niet meer wilde.
Ik heb een intake gedaan waarin ik mijn verhaal kon vertellen, het programma duidelijk werd uitgelegd en ik met mijn eerste persoonlijke weekmenu naar huis ging. Daarna kwam ik wekelijks bij de praktijk terug om te bespreken hoe het ging en wat ik bijvoorbeeld miste of juist niet. Dit waren leuke gesprekken en gaf weer reden om op het ingeslagen spoor verder te gaan. Met telkens weer een nieuw weekmenu voorzien van heerlijke gezonde recepten. Het leuke was dat ook thuis dit als erg lekker werd ervaren. Er hoefde voor mij niet apart te worden gekookt. De anderen aten gewoon met de gezonde pot mee en vonden het ook heerlijk. Dit maakte het ook een stuk leuker en makkelijker om vol te houden.

Bij de weekmenu’s werd rekening gehouden met mijn persoonlijke wensen zoals  alcoholische versnaperingen, verjaardagen, feestdagen e.d.
Naast het nieuwe gezonde eten, heb ik ook het wandelen en fietsen een stuk fanatieker opgepakt. Om alles op die manier nog een extra boost te geven. En dit is heel goed gelukt. Na 4 maanden ben ik 17 kilo lichter en voel me veel energieker. Ik ben zelfs begonnen met hardlopen en loop nu gemakkelijk een rondje van 10 kilometer. Er is veel veranderd in mijn eet-, drink- en beweegpatroon en dat voelt gewoon erg goed.

Op de vraag of ik Praktijk de Gewichtsconsulente zou aanraden zeg ik: “Absoluut!” Het bovenstaande laat duidelijk zien waarom. Dus meld je aan als je iets aan je gewicht en energielevel wilt doen.