Vlugge Pasta Carbonara

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
260 gr volk. spaghetti (ongekookt gewicht)
250 gr magere spekreepjes of ham-reepjes
2 teentjes knoflook
2 eieren
120 ml kookroom light
20 gr peterselie
50 gr geraspte kaas Italiaanse kaas bijv. Parmigiano Reggiano en Grana Padano

Bereiding:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de spekreepjes in ongeveer 6 minuten gaar. Bak de laatste minuut ook de (fijngesneden) knoflook even mee. Laat dit vervolgens uitlekken op keukenpapier. Meng in een grote kom (of ovenschaal) het ei met de room en een eetlepel fijngehakte peterselie. Voeg ook wat peper en zout toe.Als de pasta gaar is haal je deze met een tang (of twee vorken) uit de pan en leg je dit boven op het mengsel van ei en room. Er mag gerust wat kookvocht van de pasta meekomen. Vervolgens roer je de pasta goed door het mengsel zodat het ei stolt. Voeg als laatste de spekreepjes en knoflook toe en strooi de kaas en wat verse peterselie over het gerecht.

Tips:
Om het stollen van het ei een beetje te helpen kun je de schaal waarin het mengsel zit de laatste paar minuten bovenop de pasta-pan zetten (in plaats van het pannendeksel). Bijkomend voordeel is dat het gerecht ook langer warm blijft in de voorverwarmde schaal. Serveer deze pasta met een frisse en lichte salade. Deze combinatie zorgt er ook direct voor dat je je dagelijkse portie groente binnenkrijgt.