“Voorjaarsschoonmaak”

Het lijkt wel of iedereen hunkert naar de lente. Zonlicht, warmte, droog weer, lammetjes in de wei, bloemen in de tuin, vitamine D, het fellere licht, de langere dagen, ze hebben allemaal grote invloed op ons gemoedstoestand. We voelen ons vrolijker, relaxter en hebben meer energie en dat merk je meteen. In dit seizoen is het daarom makkelijker om te starten met jouw gezonde leefstijl zodat je straks met een lekker gevoel je zomerkleding en je bikini of zwembroek weer aantrekt en energie hebt om leuke dingen te gaan doen. Begin met een voorjaarsschoonmaak; ruim je keukenkastjes op en gooi alles weg wat over de datum is en wat ongezond is!

Zorg voor een goed gevuld kruidenrek, een koelkast met verse groenten en een gevulde fruitschaal. Kies voor gezonde voeding en matig met zoetigheid, snacks en alcohol. Door jezelf aan te leren om na 20.00 uur niet meer te eten creëer je een “innerlijke schoonmaak”. Het is misschien even wennen maar het levert je rust, minder kilo’s en betere slaap op.

Ook komen er in het voorjaar weer allerlei lekkere verse groentes van het land. Vanaf april zijn bijvoorbeeld asperges, komkommer, prei, raapstelen en rode biet volop verkrijgbaar. Ze zijn niet alleen verser, ze zijn ook nog eens goedkoper dan groenten die vanuit het buitenland worden aangevoerd. Het wordt dus nóg makkelijker om gezonde groentes te eten.