Gezond leven is geen dieet

Herkenbaar? Je hebt besloten om gezond te gaan leven en iets te doen aan die overtollige kilo’s. Je bent super gemotiveerd, klaar om aan de slag te gaan en je gaat op zoek naar een dieet. Genoeg keuze; de halve wereld lijkt wel bezig met gewichtsverlies. Geen koolhydraten meer eten, tijden of dagen van vasten inplannen of je eetmomenten vullen met maaltijd vervangende producten, allemaal beloven ze gouden bergen. Minder eten, sporten, drankjes, koek en snacks laten staan en de eerste resultaten maken je vast heel blij.

Maar dan, na een aantal weken of maanden, verlang je ineens weer enorm naar alles wat je al een tijd niet meer hebt gegeten en gedronken, het sporten komt er ook niet meer van. Je gaat weer eten zoals je daarvoor deed en de kilo’s vliegen er aan misschien wel meer als voordat je begon.

Een gezonde leefstijl moet bij je passen en daarom is het  belangrijk om te ontdekken hoe jij in elkaar zit, waar jij eten voor gebruikt i.p.v. voeding, wat je valkuilen zijn en wat jij lekker vindt om te eten. Gezond leven gaat niet alleen over je gewicht maar zeker ook over beweging, slapen, ontspanning en goed in je vel zitten.

Een gezonde leefstijl moet je niet zien als een dieet, dit is iets tijdelijks. Een leefstijl is voor altijd en daarom heel belangrijk dat het bij jou past.

Wil jij gezonder gaan leven en ontdekken wat jij kunt veranderen om een gezond gewicht te bereiken en dit vol te houden,