Sushibowl met vis

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
2 bosjes radijs
1 ½ komkommer
300 gr. Risottorijst
1 rijpe avocado
7 cm verse gember
100 gr. YoFresh of 70 gr. mayonaise en 30 gr. Yoghurt en roer dit door elkaar
4 eetlepels sesamzaad
300 gr. Gerookte zalmsnippers of plakjes gerookte kip of vega
40 ml. Sojasaus
1 groentebouillonblokje
8 eetlepels witte wijnazijn
6 theelepels suiker
Peper en zout naar smaak

Bereiding:
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel het bouillonblokje er boven. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in kwarten. Schil de komkommer en snijd in kleine blokjes.

Meng in een saladekom de witte wijnazijn, suiker en een snuf zout. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet en spoel af met lauw water. Laat daarna uitlekken. Snijd ondertussen de rijpe avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Rasp de gember fijn. Meng in een kleine kom de Yofresh  met de geraspte gember.

Verdeel de rijst over grote kommen en garneer deze met het sesamzaad. Leg hiernaast de zoetzure radijsjes en komkommer, de zalmsnippers en de plakjes avocado. Schep een lepel gember-yonaise in het midden en serveer de sojasaus erbij.