Gerecht voor 4 personen
We denken 1 van de lekkerste tonijnsalades die er bestaat. Vooral de appel geeft de tonijnsalade een lekkere frisse bite. Lekker als maaltijdsalade met een volkoren stokbroodje of een zelfgebakken focaccia. Als extra door de salade kan je ook nog wat tomaat en komkommer erdoor doen, haal dan wel bij zowel de komkommer als bij de tomaat de zaadlijsten eruit en snij ze in kleine stukjes
Ingrediënten
2 blikjes tonijn op water
3 eetlepels gewassen en gesneden bosui in fijne ringetjes
1 kleine rode ui gesnipperd
2 fris zure appels in kleine blokjes
2 eetlepels fijn gesneden bieslook
1/2 paprika rood in julliënne (fijne reepjes)
2 eetlepels Yofraish
1 eetlepel yoghurt
Versgemalen peper
Bereiding:
Laat het blikje tonijn goed uitlekken in een zeef of vergiet Was de bosui en snijd in fijne ringetjes Snipper de kleine rode ui (mag ook een witte zijn als je geen rode hebt) Schil de appels en snijd in kleine blokjes (zonder klokhuis uiteraard). Snijd de halve rode paprika in jullienne (fijne reepjes) Snijd de bieslook mooi fijn Meng alle ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met peper