Boodschappen-les

Hoe doe je nu je boodschappen als je wilt afvallen? Slalommend door de supermarkt belanden er ongemerkt dingen in je boodschappenkarretje die je helemaal niet op je lijstje had staan en niet meehelpen om gewicht kwijt te raken. Houd er rekening mee dat winkels vaak zijn ingericht om jou te verleiden. Ze doen er alles aan om jou een bepaalde richting op te sturen en dat is meestal niet de gezondste weg. Er is veel onderzoek gedaan naar hoe je de consument, de klant; jij dus, kunt verleiden om zoveel mogelijk te kopen? Wist je dat de groente- en fruitafdeling zich altijd aan het begin van de winkel bevindt zodat je jezelf makkelijker toestemming geeft om daarna luxe broodjes, koek, snacks en andere verleidelijke aanbiedingen in te laden? Er ligt immers al een zak sperziebonen en sinaasappels in je kar. En zo hebben ze nog veel meer trucs om jou zoveel mogelijk te laten kopen denk maar aan de lekkere geur van versgebakken appeltaart, warme vleeswaren of hartige hapjes. Om valkuilen te omzeilen is het slim een boodschappenlijstje te maken en je hieraan te houden.

De producten die het beste voor de lijn zijn, zitten niet in een verpakking. Ze zijn knettervers en boordevol voedingsstoffen en je vindt ze dus ook bij – juist ja, de groente- en fruitafdeling. Hier kun je je naar hartenlust uitleven,
Vermijd de gangpaden met snoep en snacks en negeer aanbiedingen hiervan.

Het goed om te weten dat op gezonde producten meestal niet staat dat ze gezond zijn. Dus hoe meer er geschreeuwd wordt op de verpakking dat dit product echt gezond, lekker slank, suikervrij of weinig vet bevat, hoe meer je het moet wantrouwen. Een goede tip is om op het etiket te kijken wat er daadwerkelijk in het product zit en wat de voedingswaarden zijn.

Zorg dat je een soort vaste gang in de supermarkt uitstippelt. Een route langs lekkere, voedzame en gezonde voedingsmiddelen waar jouw lijf en gewicht blij van wordt en zo’n vaste route weerhoud je van impulsieve aankopen.