Lentekriebels….

Er is iets wat nooit veranderd en dat is dat het ieder jaar weer lente wordt. Het is langer licht en de natuur komt weer tot leven. Je zult merken dat je een stuk makkelijker ‘s avonds nog een rondje buiten loopt of op de fiets naar je werk gaat. Lentezon geeft je serotonine-niveau een boost Dit is een stofje waardoor je je opgewekter/blijer voelt en is nodig voor de aanmaak van melatonine en dit heb je weer nodig om goed te slapen en is goed voor je weerstand.
Overgewicht heeft een slechte invloed op je weerstand waardoor je sneller vatbaar bent voor virussen, kwaaltjes en ander ongemak.

Waar wij zelf voor kunnen zorgen, is dat we ons immuunsysteem zo goed mogelijk ondersteunen. Zodat we ofwel niet ziek worden van een virus, ofwel er snel van zullen herstellen. Onszelf zo gezond mogelijk houden en dat kan op de volgende manieren. Verhoog de kwaliteit van je voeding, eet zoveel mogelijk onbewerkte producten, ga veel naar buiten, slaap voldoende, probeer stress buiten de deur te houden, lach veel, verzamel lieve mensen om je heen en doe iets wat jouw leven zin geeft. Voilà! Dan doe je het al heel goed.

In onze praktijk leren we je op een gezonde manier kilo’s kwijt te raken. Wij adviseren smakelijke, gevarieerde en verzadigende maaltijden die persoonlijk aangepast worden op jouw smaak en leefstijl. Ook leer je (weer) eten te gebruiken waarvoor het is bedoeld namelijk om je lichaam te voeden en niet om je emoties mee te verzachten.
Natuurlijk komen naast eten tijdens je werk (wisseldiensten) ook de speciale gelegenheden aan bod, zoals uit eten, visite, feestjes en vakanties. Hoe ga je daar mee om zonder dat je aankomt?