Zet de eerste stap

Afvallen, sporten, stoppen met snoepen, geen alcohol meer drinken, gezond eten; allemaalvoorbeelden die in het begin van het nieuwe jaar op menig lijstje van goede voornemens te vinden zijn. Elke dag fanatiek sporten, niet meer snoepen en alleen maar gezond te eten klinkt heel logisch enduidelijk maar is niet realistisch. De kans is groot dat het niet (altijd) gaat lukken en je zelfvertrouwen een deuk oploopt. Gun jezelf de tijd om nieuwe gewoontes aan te leren en doe dit in kleine stapjes.  Om gezonder te leven hoef je niet in een keer je volledige leefstijl om te gooien.Juist met kleine stapjes en kleine veranderingen in je dagelijkse leven kun je een positief resultaat behalen en ook behouden. Bijvoorbeeld het gebruik van volkoren producten, een stuk fruit als tussendoortje i.p.v. een koek, het vervangen van frisdrank en vruchtensappen door thee, koffie of water, het toevoegen van wat extra groente zoals tomaat en komkommer aan je broodmaaltijd en pak wat vaker de trap of de fiets of loop een rondje.

Een gezonde leefstijl bestaat uit vele kleine goede gewoontes, je hoeft niet alles in een keer te veranderen maar neem wel de eerste stap in de goede richting.

Dus niet uitstellen, gewoon vandaag aan de slag gaan!

Je zult merken dat als je beter gaat eten en bewegen, je meer energie krijgt en veel beter in je vel gaat zitten

Wil jij ook op een gezonde manier doelgericht kilo’s kwijtraken, een nieuwe leefstijl ontwikkelen en dit resultaat onderhouden? Kom dan naar Praktijk de Gewichtsconsulente. Wij hebben jarenlange ervaring in het succesvol begeleiden van mensen met overgewicht. In onze aanpak draait het om jou, jouw eetgewoontes, jouw leefstijl en vooral… een gewicht wat bij jou past.

Zet jouw eerste stap en maak een afspraak.