Waarom eten eenvoudig hoort te zijn?

Eten is een groot deel van ons dagelijks leven maar voor velen van ons lastig om mee om te gaan. Er wordt ons veel eten en drinken aangeboden wat niet altijd goed voor ons is maar wat we wel lekker en makkelijk vinden. Ook krijgen we zoveel informatie over goede voeding en leefstijl dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn ook veel mensen die door de verkeerde eetgewoonten last krijgen van overgewicht, zich minder fit voelen of medische klachten krijgen. Het belangrijkste doel van eten is dat je lichaam alle stoffen binnenkrijgt die het nodig heeft. Het eten wordt omgezet in goede energie wat jou het vermogen geeft om dingen te doen. Goed eten zorgt er dus voor dat je kunt doen wat je wilt doen. Daarnaast is het natuurlijk ook heel belangrijk dat je kunt genieten van de smaak van eten of dat je het deelt met anderen.

3 Tips om gezond en eenvoudig te eten:

Eet onbewerkte producten, dingen die geleefd en gegroeid hebben en die je kunt herkennen. Bewerkte voeding is veel van de voedingsstoffen kwijtgeraakt en daardoor komt je lichaam voedingsstoffen tekort, je voelt onrust en je zal op zoek gaan naar meer eten om dit tekort aan te vullen.

Breng variatie in je voeding. Een huis wordt ook niet gebouwd met alleen bakstenen, het heeft ook ramen, deuren en dakpannen nodig anders wordt het nooit een volwaardig huis. Zo heeft een lichaam ook allerlei soorten voedingsstoffen nodig.

Eet met aandacht. Als je met aandacht eet, proef je en krijg je voldoening en verzadiging. Kauw of proef je niet goed dan krijg je weer sneller honger en zul je weer naar iets te eten grijpen of voel je onrust.

Wil jij ook meer te weten komen over gezond en eenvoudig eten of een aantal kilo kwijtraken met gewone produkten en kun je een steuntje in de rug gebruiken, maak dan een afspraak bij onze praktijk.