Goede voornemens die lukken!!

Een nieuw jaar en nieuwe kansen. Gezonder eten, meer bewegen, minder alcohol drinken, meer tijd voor jezelf, minder stress; een goed voornemen bedenken is gemakkelijk maar om het vol te houden kan best lastig zijn.  Hoe komt het toch dat de meeste goede voornemens binnen een aantal weken al mislukken? De reden is dat ons brein vaak kiest voor de weg van de minste weerstand en daardoor blijven we doorgaan met ons oude, bekende gedrag. Als gaat om het blijvend veranderen van je leefstijl en dagelijkse gewoonten doe dit dan met kleine veranderingen die bij je passen, dit heeft de meeste kans van slagen. Beschrijf voor jezelf wat je wilt, wat je doel is en wat het je oplevert?
Een aantal kilo’s kwijt raken kan zorgen voor een betere gezondheid, meer energie, meer zelfvertrouwen, een fijner spiegelbeeld of makkelijker kunnen bewegen. Door te benoemen wat het (extra) voordeel is van je inspanning kun je moeilijke momenten beter weerstaan of sneller of de draad weer oppakken na een terugval in je oude gewoonte

.Is jouw goede voornemen voor 2023 om een gezonde leefstijl te ontwikkelen en kun je daar wat aanmoediging en begeleiding bij gebruiken dan zijn wij er klaar voor om samen met jou een plan te maken. Ook in 2023 wordt de BGN-gewichtsconsulent vergoed door een groot aantal zorgverzekeraars. De voorwaarden zijn terug te vinden in jouw verzekeringspolis en op de website van de BGN. De consulten worden (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering en is daarom niet van invloed op het eigen risico. Ook is er geen doorverwijzing van de huisarts nodig. 1e goede voornemen van 2023, neem contact met ons op en maak een afspraak, de eerste stap naar een gezonde leefstijl!!