Vegetarische pompoenlasagne

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
800 gram pompoenblokjes
3 tenen knoflook
500 gram verse spinazie
250 gram kwark
1 ei
2 tl tijm
6 volkoren lasagnebladen
3 eetlepels geraspte kaas
2 handjes verse basilicum

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de pompoenblokjes met de helft van de knoflook en 2 el olijfolie. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier en rooster ± 35 minuten in de oven of totdat de pompoen gaar is. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Fruit de overige knoflook 2 minuten. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe de spinazie in een vergiet en druk met een lepel het overtollige vocht eruit.

Klop in een kom de kwark los met het ei en de tijm. Voeg de uitgelekte spinazie toe en meng goed. Pureer in een hoge kom de pompoenblokjes met een staafmixer tot een grove puree. Snijd de mozzarella in plakjes. Verdeel ⅓ van het spinazie kwark mengsel over een ovenschaal. Verdeel 1 eetlepel geraspte kaas eroverheen en vervolgens de helft van de pompoenpuree. Dek af met de helft van de lasagnebladen en herhaal tot alles op is. Eindig met een laag van het spinazie kwark mengsel. Strooi nog een beetje geraspte kaas over de lasagne en bak de lasagne in ± 30 minuten gaar op 180 graden. Garneer met wat basilicum.

.