Thaise viscurry (of kip of paddenstoelen) met groente en frisse salade

hoofdgerecht voor 4 personen

ingrediënten
1 eetlepel olie
250 gram wortels (geschrapt, in stukjes)
400 gram bloemkoolroosjes
2 eetlepels Indiase currypasta
1 blik tomatenblokjes (à 400 g
300 gram zilvervliesrijst
400 gram visfilets (kabeljauw of koolvis, in gelijke blokjes) of kipblokjes  of paddenstoelen (vega)
1 eetlepel koriander (fijngehakt)
100 milliliter volle yoghurt
Olijfolie

Voor de salade
1 komkommer (in kleine blokjes)
1 sjalot (fijngesnipperd)
1/2 bosje koriander (grof gehakt) wat je over hebt kun je invriezen
1/2 bosje munt (fijngehakt) wat je over hebt kun je voor de thee gebruiken
0.5 citroen (uitgeperst) wat je over hebt kan door de thee
2 eetlepels olijfolie

Bereiding
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de wortel een paar minuten.
Voeg de bloemkool en currypasta toe. Roerbak 1 minuut op een lage stand en voeg de tomatenblokjes toe. Roer door en laat afgedekt circa 15 minuten stoven Kook intussen de rijst. Schep voor de salade de komkommer, sjalot en groene kruiden door elkaar. Voeg de visblokjes toe aan de curry en laat afgedekt nog 10 minuten stoven op een lage stand. Klop het citroensap en de olijfolie door elkaar en schep deze dressing door de salade. Breng op smaak met zout en peper. Breng de curry indien nodig nog verder op smaak en schep samen met de rijst op diepe borden. Bestrooi met de koriander en serveer de Thaise viscurry met de yoghurt en salade.