Ervaringsverhaal van Inge

 Ik ben Inge, 37 jaar en woon met mijn man,  2 kinderen en onze hond in Avenhorn. Ik liep al 3 jaar met een hielblessure en kan daardoor niet wandelen en sporten, begon last van mijn gewrichten te krijgen, had weinig energie, zat niet lekker in mijn  en viel steeds terug in ongezonde eetpatronen.  De huisarts vertelde mij dat ik maar moest afvallen. Ik ben gaan kijken op het  internet voor passende begeleiding en kwam op de site van Praktijk de Gewichtsconsulente, hun werkwijze en ervaringsverhalen spraken mij aan
Ik was op zoek naar een manier van afvallen met gewoon gezond eten, wat toepasbaar is in mijn gezin en met mijn onregelmatige werk in de gehandicaptenzorg, aangevuld met een stukje begeleiding.
Mijn doel was om 12 kilo af te vallen, een gezond BMI en mezelf energieker en fitter voelen.  Vol goede moed ging ik met de weekmenu’s aan de slag. Wekelijks kwam ik bij de praktijk en voelde me veilig en vertrouwd met de begeleiding van Marina.  Ik deelde hoe mijn week was verlopen en met mijn agenda erbij bespraken we de volgende week qua werkdiensten en andere afspraken. Hierdoor werd het eetpatroon helemaal op mij aangepast. Simpel en lekker, geen honger en na een week of 2 ook geen behoefte meer aan koekjes of chips. Ook geen ingewikkelde maaltijden, gewoon volkorenproducten, groente, stukje vlees, vis of vega-dag, regelmatig yoghurt of kwark, salade en tussendoor fruit, rauwkost of een handje noten en avondeten wat mijn gezin ook lekker vond. Met een feestje of uit eten gaan bespraken we wat ik daar beter wel en niet kon eten en drinken.

Ik leerde betere keuzes te maken en ben me nu veel bewuster van wat ik eet en hoe belangrijk afwisseling is in mijn eetpatroon.

De stok achter de deur in het begin, soms een schop onder m’n kont en zeker de aanmoediging is heel fijn en werkt voor mij goed. Ook in moeilijke en hele drukke periodes is het me gelukt om me bewust te blijven van wat ik eet, waar ik voorheen naar de ongezonde dingen greep. Ik heb de magische 10 kg eraf behaald! Nog 2 kilo eraf en dan zit ik op mijn streefgewicht en wat voel ik me goed. Een stuk fitter, kan mijn rondjes weer wandelen en sporten en heb ook veel meer energie.
Ik ben nu bijna op het einde van mijn traject en heb genoeg kennis en vertrouwen gekregen dat ik het zelf kan en dat deze leefstijl me past en daardoor makkelijk is vol te houden