Hallo December

Het is weer zover, de laatste maand van het jaar is begonnen. Tijdschriften, t.v. reclames en zoete kerstfilms staan vol met “perfectheid” waarin de feestdagen een soort sprookje zijn geworden. Er is sneeuw, iedereen woont in een prachtig versierd huis, niemand heeft vlekken op zijn kleren, er zijn geen geldzorgen, de thermostaat staat op stand warm, er is nooit geen gestress in de keuken en alles lukt altijd, ruzies worden bijgelegd en iedereen zit op kerstavond aan het liefdevolle familiediner in prachtige kleding.

Een beeld zoals we allemaal wel willen en als je niet oppast kun je je heel erg ontevreden voelen met je eigen situatie. Ook omdat je misschien alleen bent of gedachten hebt aan dierbaren die er niet bij kunnen zijn.
Doordat voor veel mensen de feestdagen worden overspoeld met verwachtingen en emoties kunnen zij er zelfs tegenop gaan zien. Dit alles kan er dan weer voor zorgen dat het “vreetdagen” in plaats van feestdagen worden.

Het kan gelukkig ook anders

Ingrediënten voor jouw ideale Feestdagen
– Kies alleen de dingen die je echt lekker vind
– Eet en drink met aandacht
– Ga naar buiten en beweeg
– Focus op de dingen die goed gaan, het contact met mensen om je heen. Daar wordt je blijer van dan van eten.

December bestaat natuurlijk niet alleen uit feestdagen en juist die andere dagen zijn heel belangrijk om een goed eetpatroon te hebben. Kun je hiervoor nog wat tips gebruiken, maak dan een afspraak voor nu of alvast voor in het nieuwe jaar.