Over ons

Wij zijn Marina Ridder en Irma Appelman, beide gediplomeerd gewichtconsulente en aangesloten bij de beroepsvereniging BGN en werken al ruim 12 jaar samen in onze eigen praktijk.
Naast onze vakopleiding en specialisaties zijn wij door onze eigen ervaringen met (over)gewicht en leefstijlverandering de juiste personen die jou kunnen helpen bij het bereiken van jouw doel.

Structuur

Verjaardagen, feestjes en vakanties zijn momenten waarop teveel gegeten en gedronken kan worden. Daarnaast kunnen ook allerlei emoties zoals bijv. stress, verdriet, onzekerheid, blijdschap, verveling of eenzaamheid een reden zijn waarom mensen eten gaan gebruiken voor hele andere dingen dan het voeden van hun lichaam waardoor je overgewicht kunt ontwikkelen.
Voor het bereiken van een gezond gewicht is naast het maken van een persoonlijk weekmenu, structuur ook een belangrijk onderdeel van ons programma. 

Terug naar de basis van 3 hoofdmaaltijden aangevuld met een aantal tussendoortjes.  Hierdoor ga je bewuster eten, je gaat ontdekken wat je valkuilen zijn en hoe je hier op een andere manier mee om kunt gaan zodat je een betere keuze maken tussen “voeding” en “opvulling”.

We zien ons programma niet als een dieet maar als een verandering naar een gezonde leefstijl die bij jou past. 

We begeleiden je met afvallen door:

  • Het aanleren van een gezond, smakelijk en gevarieerd eetpatroon
  • Ondersteuning en motivatie
  • Denken in mogelijkheden
  • Te fungeren als ‘een stok achter de deur’