Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
4 eetlepels paneermeel
20 gr bieslook
halve rode peper
mespuntje knoflookpoeder
300 gr kipgehakt
20 gr bloem
2 ei
2 rode ui
2 tomaten
20 ml fritessaus
10 ml mosterd
10 gr honing
4 pitabroodjes (50 gr per stuk)
40 gr ijsbergsla
Bereiding:
Hak de bieslook en rode peper fijn en meng samen met het knoflookpoeder door het kipgehakt. Maak er vier platte burgers van.
Haal de burgers aan beide zijden door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Druk goed aan, leg op een bord en dek af. Zet ze voor minimaal 15 minuten in de koelkast.
Snijd de ui in halve ringen en de tomaat in plakjes.
Maak een sausje van de fritessaus, mosterd en honing.
Bak de pitabroodjes af volgens de instructies op de verpakking of in de koekenpan
Bak de hamburgers in 10 minuten goudbruin en gaar.
Beleg elk pitabroodje met een burger en bedek vervolgens met de sla, tomaat en ui. Top af met de saus.