Pita broodje met kipburger

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

4 eetlepels paneermeel

20 gr bieslook

halve rode peper

mespuntje knoflookpoeder

300 gr kipgehakt

20 gr bloem

2 ei

2 rode ui

2 tomaten

20 ml fritessaus

10 ml mosterd

10 gr honing

4 pitabroodjes (50 gr per stuk)

40 gr ijsbergsla

 

Bereiding:

Hak de bieslook en rode peper fijn en meng samen met het knoflookpoeder door het kipgehakt. Maak er vier platte burgers van.

Haal de burgers aan beide zijden door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Druk goed aan, leg op een bord en dek af. Zet ze voor minimaal 15 minuten in de koelkast.

Snijd de ui in halve ringen en de tomaat in plakjes.

Maak een sausje van de fritessaus, mosterd en honing.

Bak de pitabroodjes af volgens de instructies op de verpakking of in de koekenpan

Bak de hamburgers in 10 minuten goudbruin en gaar.

Beleg elk pitabroodje met een burger en bedek vervolgens met de sla, tomaat en ui. Top af met de saus.