Blog



Vis uit de oven met aardappelen en Salse Verde

Posted by on apr 1, 2020 in Vis | Reacties uitgeschakeld voor Vis uit de oven met aardappelen en Salse Verde

Ingrediënten 600 gr.  vastkokende aardappelen 400 gr. kabeljauwfilet of zalmfilet 1 flinke eetlepel olijfolie 2 eetlepels Parmezaanse kaas (fijngeraspt) Zout en versgemalen peper Ingrediënten voor de Salsa verde 2 tenen knoflook, geperst 1 theelepel zeezout 4 ansjovisfilets  uitgelekt en fijngehakt 1 ½ eetlepel gezouten kappertjes afgespoeld, fijngehakt en grofgehakt 1 flinke theelepel grove  mosterd 2 flinke eetlepels fijngehakte verse peterselie 2 flinke eetlepels verse basilicum 3 eetlepels olijfolie 1 ½ citroensap Versgemalen zwarte peper...

read more

Spitskool met rundergehakt en rijst

Posted by on mrt 21, 2020 in groenten | Reacties uitgeschakeld voor Spitskool met rundergehakt en rijst

Spitskool met gehakt en rijst Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 400 gr. zilvervliesrijst. 300  gr. rundergehakt, 1 spitskool  in reepjes gesneden 100 gr. kip- of runderbouillon  , 2 grote uien in blokjes gesneden, 2 teentje uitgeperste knoflook, 1 theelepel djahé (gemberpoeder) 2 eetlepels kerriepoeder, (versgemalen) peper en zout naar smaak, olijfolie, scheut gembersiroop Bereiding De spitskool in dunne reepjes snijden. De uien in blokjes snijden. Pers 1 teentje knoflook uit. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Zet...

read more

Kippensoep

Posted by on mrt 21, 2020 in Soep | Reacties uitgeschakeld voor Kippensoep

Zelfgemaakte kippensoep Kippensoep wordt al eeuwen gegeten bij griep en verkoudheid. Het wordt ook wel de Joodse penicilline genoemd. Ingrediënten: 2 l water 2 kippenbouten (ongeveer 800 g 1 ui 1 prei 2 stengels bleekselderij 1 winterwortel 1 stukje foelie 2 laurierblaadjes 6 zwarte peperkorrels 3 of 4 bio kippenbouillonblokjes naar smaak of zout toevoegen 1  bosje verse peterselie, fijngesneden   Bereiding: Doe het water met de kippenbouten in een grote pan en breng het aan de kook. Maak de groentes schoon en snijd ze in stukjes. Voeg de...

read more

Geroosterde paprikasoep

Posted by on mrt 21, 2020 in Soep | Reacties uitgeschakeld voor Geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep (vol vitamine C) Gerecht voor 4 personen Ingrediënten 3 rijpe tomaten 3 rode paprika’s 1 ui 2 tenen knoflook 1 of ½ rode chilipeper (let op: naar smaak!) 1 eetlepel tomatenpuree 0,75 liter kippenbouillon van blokje 1 Hand verse peterselie Olijfolie Peper en zout   Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Vet een braadslede in met wat olijfolie. Leg de paprika met de schil naar boven in de braadslede. Laat de paprika’s 20/25 minuten roosteren in...

read more

Broccoli met gerookte zalm

Posted by on mrt 18, 2020 in Weerstandverhogende recepten | Reacties uitgeschakeld voor Broccoli met gerookte zalm

Broccoli met gerookte zalm uit de oven  (broccoli is een anti-oxidant en zorg voor een goede afweer) Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 800 gr. broccoli 400 gr. gerookte zalm 50.  gr. geraspte oude kaas 30+ 3 eetlepels Philadelphia light 2 theelepels dille peper Bereidingswijze: Vul de waterkoker en zet aan Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand Snij de broccoli in roosjes Giet het kokende water in de pan, zet het vuur hoog zodat het water blijft koken en blancheer de broccoli 3 minuten Meng de kruidenkaas en dille in...

read more

Bruine bonen met prei en gerookte kip

Posted by on mrt 18, 2020 in Weerstandverhogende recepten | Reacties uitgeschakeld voor Bruine bonen met prei en gerookte kip

Bruine Bonen met prei en gerookte kip  (peulvruchten bevatten  ijzer en veel eiwitten dit remt ziekteverwekkers af) Hoofdgerecht voor 4 personen  Ingrediënten 500 g prei 2 teentjes knoflook 1 pot bruine bonen van Hak 4 el olijfolie 300 gr. gerookte kipfilet 1-2 tl kerriepoeder of chilipoeder 500 g gezeefde tomaten (passata)     Bereiding: Maak de prei schoon en snijd deze in smalle ringen. Pel en snipper de knoflook. Spoel de bonen in een vergiet met koud water af en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de knoflook 2...

read more

Gemberthee

Posted by on mrt 18, 2020 in Weerstandverhogende recepten | Reacties uitgeschakeld voor Gemberthee

Wist je dat gember wonderen kan verrichten voor jouw algehele gezondheid en immuunsysteem? Dit komt onder andere door de hoge aanwezigheid van antioxidanten. INGREDIËNTEN: 1 kop heet water 5 plakjes (niet de dik) verse gember 1/4 tl gemberpoeder (djahe) Sap van 1/4 citroen 2 schijfjes citroen 1/2 tl honing   BEREIDING: Zet water op om te koken en giet dit vervolgens mok. Voeg hier 1/4 tl gemberpoeder, 1 tl honing en het sap van 1/4 citroen aan toe. Roer dit even goed door. Voeg vervolgens ook de schijfjes citroen en plakjes verse gember toe....

read more

Bloemkoolrijst met curry en eieren

Posted by on mrt 18, 2020 in Geen categorie, Weerstandverhogende recepten | Reacties uitgeschakeld voor Bloemkoolrijst met curry en eieren

Bloemkoolrijst met curry en eieren     (In alle koolsoorten zit veel vitamine C)  Hoofdgerecht voor 4 personen   Ingrediënten 4 middelgrote eieren 1 flinke bloemkool 3 el sesamolie 800 g Thaise wokgroente 70 g gele curry kruidenpasta 400 ml kokosmelk   Keukenspullen Keukenmachine   Bereiding: Bovenkant formulier Onderkant formulier Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer in de lengte. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de stronk in stukjes. Maal eerst de stukjes stronk in de keukenmachine tot...

read more

Salade met makreel en rode biet

Posted by on mrt 18, 2020 in Weerstandverhogende recepten | Reacties uitgeschakeld voor Salade met makreel en rode biet

Salade met makreel en rode biet      ( De goede omega-3 vetten uit vette vis verhogen je weerstand)  Haring is ook heel geschikt of (gerookte) zalm,  sardientjes  Lunchgerecht of lichte avondmaaltijd voor 4 personen   Ingrediënten Voor 4 porties 600 gr rode biet (gekookt) 150  gram Veldsla 40 gramZonnebloempitten 400 gram Makreel(gerookt) 50 gram Geitenkaas(zachte)   Optioneel: Dressing 3 eetlepels Olijfolie 1 eetlepel Citroensap 1 snufje Zwarte peper 1 snufje Zout   Bereiding Begin met de makreel. Verwijder het vel van de makreel en trek de...

read more

Kippensoep

Posted by on mrt 18, 2020 in Weerstandverhogende recepten | Reacties uitgeschakeld voor Kippensoep

Zelfgemaakte kippensoep   Kippensoep wordt al eeuwen gegeten bij griep en verkoudheid. Het wordt ook wel de Joodse penicilline genoemd. Ingrediënten: 2 l water 2 kippenbouten (ongeveer 800 g) 1 ui 1 prei 2 stengels bleekselderij 1 winterwortel 1 stukje foelie 2 laurierblaadjes 6 zwarte peperkorrels wat zout of een kippenbouillonblokjes 1 handjevol vermicelli wat verse peterselie, fijngesneden   Bereiding: Doe het water met de kippenbouten in een grote pan en breng het aan de kook. Maak de groentes schoon en snijd ze in stukjes. Voeg de...

read more