Peter’s ervaring

Ondanks redelijk veel sporten en gezond eten, waardoor ik al aardig wat gewicht kwijt was geraakt en mij fitter voelde, wilde het met de laatste kilo’s niet lukken. Aan de hand van goede ervaringen van anderen ben ik terecht gekomen bij Praktijk de Gewichtsconsulente.

Omdat ik nog nooit bij een gewichtsconsulente was geweest wist ik niet goed wat ik kon verwachten. Ik dacht te horen krijgen dat je eetpatroon niet goed is, je te zwaar bent en een lastig dieet moet gaan volgen. Tot mijn verbazing was dit helemaal niet het geval. We hebben eerst een realistisch doel gesteld en een aantal kleine, en soms iets grotere, aanpassingen gemaakt in mijn eetpatroon -en ritme.

Door deze aanpak heb ik nooit het gevoel gehad dat ik aan het lijnen was, maar het had wel direct resultaat. Mijn gewicht daalde gestaag en na een goede maand was mijn doel bereikt; ik had mijn streefgewicht bereikt en was 6kg afgevallen! Uiteraard veerde mijn gewicht soms weer even op boven mijn doelgewicht, maar nog een maand later gebeurde dat ook niet meer.

We zijn nu nog eens 4 maanden verder en ben ik ruim 10kg afgevallen. Ik voel mij energieker, fitter en heb veel meer energie. Dit terwijl ik niet het idee heb dat mij “iets onthouden wordt” of het idee heb levenslang aan een zwaar dieet vast zit. In tegendeel.

Dankzij Praktijk de Gewichtconsulente heb ik mijn eetpatroon -en ritme aangepast op een manier die bij mij past en kost het ook geen enkele moeite dit vol te houden. Doordat zij zich echt verdiepen in jou als persoon zijn zij in staat een dieet samen te stellen dat echt bij jouw levensstijl past en dus niet lastig is om vol te houden. Daarnaast zijn ze altijd even optimistisch, ook als het een keertje niet de goede kant op ging, en kan je altijd met je vragen bij hen terecht.