Pasta/rijst/quinoa met kip en pesto

Hoofdgerecht voo4 4 personen  

Ingrediënten
280 gr . volk. pasta, zilvervliesrijst, quinoa, (ongekookt)
300 gr. kipfilets of kippendijen
8 el pesto
200 ml kookroom of kokosmelk
1 flinke ui
3 teen knoflook
150 gr rucola
250 gr. champignons
300 gr.  cherrytomaatjes
3 eetlepels pijnboompitten
Peper en zout naar smaak

Bereiding:
Zet een pan water op en kook de pasta/rijst/quinoa toe  volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd de kip in stukken en snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kipstukjes gaar in ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de ui en knoflook en champignons toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg daarna de pesto en kookroom toe en meng alles even goed door elkaar. Voeg naar eigen smaak wat peper en zout toe.  Na ongeveer 2 minuten is je kip-pesto sausje klaar.

Rooster eventueel de pijnboompitten in een pan zonder olie totdat ze mooi bruin zijn. Serveer de past/ rijst  etc. met de kip-pestosaus met rucola en pijnboompitjes.