Pasta met mosselen à Borgomanero

Italiaans hoofdgerecht voor 4 personen 

Ingrediënten
280 gr.  volk. spaghetti ongekookte
2 kilo mosselen
1 bosje platte peterselie
2 teentjes knoflook
4  grote rijpe vleestomaten of 8 rijpe pommedori tomaatjes
2 eetlepels olijfolie
50 ml droge witte wijn
zout en peper
1/2  citroen (sap)

Bereiding:
Spoel de mosselen goed af onder stromend koud water. Gooi de mosselen die beschadigd zijn of al open staan weg. Kook de mosselen ongeveer 8 min. in de witte wijn en schud ze goed om totdat ze allemaal open zijn. Giet het kookvocht af en bewaar dit!!. Haal de mosselen uit de schelp en laat er een stuk of 10 in de schelp ter garnering. Snijd de peterselie en de knoflook fijn en snijd de tomaten in blokjes. Verhit wat olijfolie in de grootste koekenpan of braadpan die je hebt op medium vuur. Bak de fijngesneden knoflook hierin kort goudbruin. Voeg daarna de blokjes tomaten toe en bak een paar minuten mee en voeg de  gekookte gepelde mosselen en een 100 ml van het kookvocht toe. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Schep de spaghetti voorzichtig door het mossel/tomaat/knoflookmengsel en leg de gekookte mosselen in de schelp er boven op en bestrooi met de fijngesneden peterselie, breng op smaak met citroensap, zout en peper

Tip: Lekker met een groene salade

Een echt Italiaans gerecht! Buon appetito oftewel eet smakelijk.