Pasta met verrukkelijke paprikasaus

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

280 gr. ongekookte volk. pasta  bijv. penne
Olijfolie
400 gr. gegrilde paprika’s uit een pot (klein gesneden)
125 gr. demi-crème fraise
200 ml. halfvolle melk
1 theelepel cayennepeper
1 eetlepel boter
300 gr. kipfilet in reepjes
400 gr. doperwten uit de diepvries
1 rode paprika in reepjes
25 gr. Parmezaanse kaas
Peper en zout
2 handjes basilicum

Bereiding
Kook de volk. pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 eetlepel olijfolie in bak hierin de gegrilde paprika’s 2-3 minuten, omscheppend. Voeg dan de demi-crème fraise, de melk en de cayennepeper toe. Pureer met een staafmixer en brengen op smaak met peper en zout. Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Verhit de boter samen met 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet en de paprika omscheppend. Blancheer de diepvrieserwtjes 3 min. in koken water. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookwater. Roer de saus door de pasta. Verdeel de pasta over borden en schep het kip-paprika mengsel en de erwtjes erop. Garneer met de kaas en de basilicum.

Lekker met een groene salade.