Mexicaanse tortillaspiesjes

Borrelhapje voor 8 personen of meer
Ingrediënten:
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
200 gr. rundergehakt of vegetarisch gehakt
2 eetlepels olijfolie
1 klein blikje maiskorrel s
1 tl. Chilipoeder of paprikapoeder
½ tl. gemalen komijn
2 blikken rode kidneybonen  in chilisaus (chilibonen bij Deen)
Zout, peper of sambal
1 avocado
1 mango
1 limoen
200 g demi- crème fraîche
4 tortillawraps
20 g koriander
8 lange satéprikker

Bereiding:
Maakt de groenten schoon, snipper de ui en de knoflook, snijd de paprika in stukje. Giet de mais af. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de ui- en de knoflooksnippers ca. 2 minuten. Voeg het gehakt toe en rul het  tot het gaar is. Voeg de paprika, de chili- of paprikapoeder toe en laat alles nog ca. 3 min. zachtjes bakken.

Roer de bonen met de maiskorrels door de groenten en laat alles door en door warm worden; roer af en toe. Brengen het bonenmengsel op smaak met peper en zout.

Halveer de avocado, verwijder de pit met een scherp mes. Lepel het vruchtvlees uit de schil en snij in plakjes. Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in dunne plakken.

Pers de limoen uit en meng door de demi-crème fraîche.

Verwarm een grillpan zonder olie of boter en gril de tortillawraps 30 seconden per kant. Hak de koriander grof. Verdeel het gehakt-chilimengsel, de plakjes avocado en mango over elke tortilla en bestrooi met de koriander. Rol de wraps op en snij in rolletjes. Spies de rolletjes aan de prikkers. Serveer de spiesjes met de demi-crème fraîche-limoendip.