Ervaringsverhaal van José Wenker

”Terug van weggeweest”, dat was het onderwerp in mijn email van oktober 2019 naar Praktijk de Gewichtsconsulente. Na een hele succesvolle afvalperiode in 2003 was het jaren goed gegaan maar helaas na een aantal moeilijke periodes waren er door de jaren heen weer heel wat kilo’s bijgekomen. Ondanks wat twijfel toch de stap genomen om weer naar de praktijk toe te gaan en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Nu, bijna 2 jaar verder, heb ik mijn streefgewicht van 84 kilo behaald en ben ik in totaal met mijn eigen start erbij 35 kilo afgevallen. Ik vond het heel fijn om de begeleiding weer te krijgen die ik schijnbaar nodig had. Het volgen van het weekmenu gaf me houvast en de menu’s waren weer lekker en prima te doen. Super dat het aangepast wordt aan je dagritme en werk e.d. Mijn man genoot ook van de heerlijke recepten die er wekelijks in stonden en at gewoon met me mee. Het werd snel weer een gewoonte en ik keek uit naar mijn wekelijkse bezoek in de Goorn. De deskundige, enthousiaste (en zeker met een humoristisch tintje) begeleiding en zo op z’n tijd een psychologische oppepper hebben mij geholpen tot waar ik nu ben gekomen. Natuurlijk ook mijn inzet, wilskracht, doorzettingsvermogen, discipline en mijn opnieuw hervonden bewegingspatroon, van elke dag een ommetje van 20 minuten en gemiddeld 2x per week de 30 minuten circuit-training bij Fit4lady, hebben bijgedragen om dit resultaat te behalen. Er wordt vaak beweerd dat de kilo’s er na de overgang alleen maar bijkomen en niet meer afgaan; ik kan dat in mijn geval gelukkig tegenspreken, zie het resultaat. Nu ben ik klaar voor de ultieme uitdaging om mijn gewicht te behouden en dat gaat zeker lukken daar heb ik vertrouwen in gekregen. En anders ……….weet ik “Praktijk de Gewichtsconsulente” zeker weer te vinden en zal ik niet zolang wachten om contact op te nemen.