Ervaringsverhaal van José Wenker

“”Terug van weggeweest”, dat was het onderwerp in mijn email van oktober 2019 naar Praktijk de Gewichtsconsulente. Na een afvalperiode in 2003 bij Marina was het jaren goed gegaan maar helaas na een aantal moeilijke periodes waren er door de jaren heen weer heel wat kilo’s bijgekomen. Na eerst zelf wat aangeklooid te hebben, (want ik dacht ze zien me weer aankomen) toch de stap genomen en wat ben ik daar blij mee geweest dat ik dat gedaan heb. Gelukkig dacht Marina helemaal niet zo en vond het heel goed dat ik gekomen was. Nu ruim 1,5 jaar verder heb ik mijn streefgewicht van 84 kilo behaald en ben ik totaal met mijn eigen start erbij bijna 35 kilo afgevallen. Het voelde al snel weer goed, zo vertrouwd en we zijn weer met overtuiging met de weekmenu’s aan de gang gegaan. Ik vond het heel fijn om de begeleiding weer te krijgen die ik schijnbaar nodig had en was mijn schaamte heel snel kwijt. Het volgen van het weekmenu gaf me weer houvast en waren weer lekker en prima te doen. Super is dat het aangepast wordt aan je dagritme en werk e.d.. Mijn man genoot ook weer van de heerlijke recepten die er wekelijks in stonden en at gewoon met me mee. Het werd snel weer een gewoonte en ik keek uit naar mijn wekelijkse bezoek in de Goorn. De deskundige, enthousiaste (en zeker met een humoristisch tintje) begeleiding en zo op z’n tijd een psychologische oppepper hebben mij geholpen tot waar ik nu ben gekomen. Natuurlijk ook mijn inzet, wilskracht, doorzettingsvermogen en discipline hebben bijgedragen om dit resultaat te behalen. Er wordt vaak beweerd dat de kilo’s er na de overgang alleen maar bijkomen en niet meer afgaan; ik kan dat in mijn geval gelukkig tegenspreken, zie het resultaat. Bewegen is natuurlijk ook iets wat er toch wel bij hoort om gewichtsvermindering te krijgen. Marina gaf me de tip voor een ‘ommetje’ van de Hersenstichting te maken in februari 2021 wat ik nog steeds dagelijks doe, inmiddels staat de teller op  ruim 150. ‘s Morgens of op welk tijdstip je wilt, een ommetje maken van minimaal 20 minuten. Heerlijk, ik krijg er energie van!
Ik sport bij Fit4lady, een circuittraining van 30 minuten in Hoorn, waar ik een hele fijne manier van sporten in heb gevonden. Een half uurtje knallen met alleen vrouwen, ook daar onder altijd aanwezige zeer enthousiaste en deskundige leiding.  45 Seconden op een step en 45 seconden op een krachtapparaat wat mijn conditie en figuur goed heeft gedaan.

Zo alles met elkaar heeft het een fantastisch resultaat opgeleverd.

Nu ben ik klaar voor de voor de ultieme uitdaging om mijn gewicht te behouden maar dat gaat zeker lukken daar heb ik vertrouwen in gekregen. En anders ……….weet ik “Praktijk de Gewichtsconsulente” zeker weer te vinden en zal ik niet zolang wachten om te bellen.

Bedankt Marina!!!!