Paddenstoelen met rijst en spinazie.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
250 gr. paddenstoelenmix (bijv. kastanjechampignons, shiitake, nameko,  oesterzwam)  of paddenstoelen die je zelf lekker vindt.
250 gr. kippendijenfilet  (als je vegetarisch wilt eten laat je de kip weg)
200 ml. groentebouillon (van blokje)
½ bosje verse peterselie
1 rode paprika
1 witte ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
2 theelepels paprikapoeder
Zout en peper naar smaak

Bereiding:
Snijd de paddenstoelen in grove stukken, de ui in blokjes en pers de knoflook fijn. Laat de olie heet worden in koeken- of steelpan op een middelhoog vuur. Fruit de paddenstoelen, ui, knoflook, paprika en paprikapoeder zachtjes aan. Voeg na 4 minuten de tomatenpuree toe en verwarm het geheel nog 2 minuten. Voeg nu de groentebouillon toe en kook het in toe sausdikte. Verhit in een koekenpan op hoog vuur zonder olie. Plaats de kippendijfilet in de plan en bak deze op hoge temperatuur gaar. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de kippendijfilet in reepjes en giet hier de saus overheen. Garneer met peterselie.

Lekker met zilvervliesrijst en spinazie of broccoli.