Frisse Pastasalade

Lunch-, als bijgerecht bij de bbq of  hoofdgerecht. voor 4 personen Ingrediënten: 260 gr volk. pasta ongekookt (schelpjes, wokkels) 5 rijpe tomaten 3 lente-uitjes 3 el pesto 2 tl Italiaanse kruiden 2 el demi-creme fraiche 75 gr rucola 1 kleine komkommer zout/peper...

Kip Durum

Hoofd- of lunchgerecht voor 4  personen Ingrediënten: 300 gr kipfilet 1 flinke rode paprika 1 ui 2 appels snufje zout en peper 2 tl dille 2 tl tijm 8 wortel- of bieten- of volkorenwrap 200 ml yoghurt snufje zout/peper 2 tl olijfolie Bereiding: Snijd de kip in stukjes,...

Frisse Bietjes pastasalade 

bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 240 gr. ongekookte volk. schelpjes 4 voorgekookte rode bieten 2 groene appel (type granny smith) 4 lente-uien 2 eetlepels dille (gesnipperd) Bereiding: Kook de pasta beetgaar volgens de aan- wijzingen op de verpakking. Snij de...
We mogen weer….

We mogen weer….

We mogen weer… de terrassen zijn weer open, we kunnen weer uit eten, vakantieplannen maken of al op vakantie gaan. Afspreken met familie, vrienden en buren om gezellig bij te praten of samen te eten. Genieten van het mooie weer met een BBQ, een hapje en drankje of een...

Pancakes met banaan en havermout

Pancakes met banaan & havermout  6 stuks  lunchgerecht Ingrediënten: 75 gram havermout 2 eieren 1 (rijpe) banaan 1 flinke eetlepel Griekse yoghurt 1 theelepel bakpoeder snuf zout roomboter of olie om in te bakken Bereiding: Doe de havermout in de keukenmachine of...

Penne met groene asperges

Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 700 gr groene asperges 400 gr penne volkoren 30 gr pijnboompitten 80 gr prosciutto ham 3 rijpe smaaktomaten 5 el groene pesto Bereiding: Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken. Zet een pan met een...

Hoe maak ik een dressing?

Dressing naar keuze Basisdressing 1 persoon 1 el. Extra vergine olijfolie ½ appelazijn Grove peper uit molen Zeezout naar smaak Zoete dressing: 1 persoon 1 ½  el. yoghurt 1 tl. Mosterd 1 tl. Honing 1 tl. gedroogde dille Grove peper Gemberdressing: 1 persoon 2 el....

Peter’s ervaring

Ondanks redelijk veel sporten en gezond eten, waardoor ik al aardig wat gewicht kwijt was geraakt en mij fitter voelde, wilde het met de laatste kilo’s niet lukken. Aan de hand van goede ervaringen van anderen ben ik terecht gekomen bij Praktijk de Gewichtsconsulente....

Makreelsalade met broccoli en paprika

Makreelsalade met broccoli en paprika Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 500 g vastkokende aardappelen 500 g verse broccoliroosjes 2 middelgrote eieren 1 gerookte makreel of gerookte zalm 2 rode paprika’s 4 el olijfolie 2 el witte wijnazijn 2 el...

Bie­ten ­ri­sot­to

hoofdgerecht vegetarisch voor 4 personen Ingrediënten  2 uien 1 liter groentebouillon van tablet 40 g ongezouten roomboter 150 ml droge witte wijn 200 gr. witte kaasblokjes light 300 g risottorijst 600 g geraspte bietjes (koelvers) 100 g rucola Bereiding Snipper de...
De deuren mogen open

De deuren mogen open

We zijn heel blij dat we vanaf woensdag 3 maart, de deuren van onze nieuwe praktijk aan Wieder 25 in de Goorn voor je kunnen openen na de afgelopen maanden online gewerkt te hebben.  We hebben een lange winter vol beperkingen achter de rug en de lente staat voor de...
Verhuisd naar de Wieder 25

Verhuisd naar de Wieder 25

Wegens succes zijn wij verhuisd naar de nieuwe locatie op Wieder 25 in de Goorn (naast rijschool Hoek-Bouma). Op deze plek kunnen wij U nog beter van dienst zijn. De praktijkruimte is groter, er is betere parkeergelegenheid en er is t.z.t. ruimte voor het geven van...

Sushi

Voor ongeveer 20 stuks Ingrediënten: 1 pakje Nori (5 velletjes gedroogd zeewier) bij Deen of AH 1 bakje bloemkoolrijst 400 gr. 2 eetlepels olijfolie 1 bakje verse roomkaas 200 gr. 4 wortelen uit een bos,  in de lengte in smalle stukken gesneden 1 komkommer (zaadlijst...

Kippenstoof met abrikozen en pruimen

Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 400 gr. kipfilet 2 uien 2 tenen knoflook 1 flinke rode paprika 100 gr gedroogde abrikozen 100 gr gedroogde pruimen 400 ml kippenbouillon van blokje 100 ml sinaasappelsap 30 gr. geroosterde amandelen 2 afgestreken eetl. ras el...

Heerlijke zelfgemaakte pastasaus

Hoofdgerecht, 4 personen Ingrediënten 1 grote ui,  gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst 2 eetlepels olijfolie 250 gr. rundergehakt (je dit weglaten als je vegetarisch wilt eten) 1 blik tomatenpuree 750 gram rijpe tros- of roma-tomaten  in stukjes gesneden of 2 blikjes...

Makreelsalade met appel en rode ui

Makreel(Picknick) salade voor 4 personen Ingrediënten: 150 gram gerookte makreel (zonder graatjes) 1 Elstar of Jonagold appel (in blokjes) 1 rode ui (in kleine blokjes) 5 kleine smaaktomaatjes (door de midden) 5 zoetzure augurken (in blokjes) 3 handen  gesneden...

Pasta Pesto

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 pers. Ingrediënten: 4 sjalotjes 2 rode paprika’s 4 tomaten 360 gr volkoren penne of wokkels 200 gr feta 10 gr verse basilicum 160 gr pesto (uit de koeling) 100 gr veldsla 4 el olijfolie 2 el zwarte balsamicoazijn Peper en zout...

Kleurrijke kip met abrikozen en pruimen

hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 400 gr. kipfilet 2 uien 2 tenen knoflook 1 flinke rode paprika 100 gr gedroogde abrikozen 100 gr gedroogde pruimen 500 ml kippenbouillon van blokje 100 ml sinaasappelsap 30 gr. geroosterde amandelen 2 tl ras el hanout (blikje...
Een goed moment om gezond te leven

Een goed moment om gezond te leven

Overgewicht, een slecht voedingspatroon en een ongezonde leefstijl maakt dat je vatbaarder bent voor virussen en andere ziekten. In onze praktijk helpen we al jaren mensen met het aanleren van een gezonde leefstijl en gezond voedingspatroon. Behalve je overtollige...

Vis uit de oven met aardappelen en Salse Verde

Ingrediënten 600 gr.  vastkokende aardappelen 400 gr. kabeljauwfilet of zalmfilet 1 flinke eetlepel olijfolie 2 eetlepels Parmezaanse kaas (fijngeraspt) Zout en versgemalen peper Ingrediënten voor de Salsa verde 2 tenen knoflook, geperst 1 theelepel zeezout 4...

Spitskool met rundergehakt en rijst

Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 400 gr. zilvervliesrijst. 300  gr. rundergehakt, 1 spitskool  in reepjes gesneden 100 gr. kip- of runderbouillon  , 2 grote uien in blokjes gesneden, 2 teentje uitgeperste knoflook, 1 theelepel djahé (gemberpoeder) 2 eetlepels...

Kippensoep

Kippensoep wordt al eeuwen gegeten bij griep en verkoudheid. Het wordt ook wel de Joodse penicilline genoemd. Ingrediënten 2 l water 2 kippenbouten (ongeveer 800 g 1 ui 1 prei 2 stengels bleekselderij 1 winterwortel 1 stukje foelie 2 laurierblaadjes 6 zwarte...

Geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep (vol vitamine C) Gerecht voor 4 personen Ingrediënten: 3 rijpe tomaten 3 rode paprika’s 1 ui 2 tenen knoflook 1 of ½ rode chilipeper (let op: naar smaak!) 1 eetlepel tomatenpuree 0,75 liter kippenbouillon van blokje 1 Hand verse peterselie...

Broccoli met gerookte zalm

Broccoli met gerookte zalm uit de oven  (broccoli is een anti-oxidant en zorg voor een goede afweer) Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 800 gr. broccoli 400 gr. gerookte zalm 50.  gr. geraspte oude kaas 30+ 3 eetlepels Philadelphia light 2 theelepels dille...

Gemberthee

Wist je dat gember wonderen kan verrichten voor jouw algehele gezondheid en immuunsysteem? Dit komt onder andere door de hoge aanwezigheid van antioxidanten. Ingrediënten: 1 kop heet water 5 plakjes (niet de dik) verse gember 1/4 tl gemberpoeder (djahe) Sap van 1/4...

Kippensoep

Kippensoep wordt al eeuwen gegeten bij griep en verkoudheid. Het wordt ook wel de Joodse penicilline genoemd. Ingrediënten 2 l water 2 kippenbouten (ongeveer 800 g) 1 ui 1 prei 2 stengels bleekselderij 1 winterwortel 1 stukje foelie 2 laurierblaadjes 6 zwarte...
Goede voeding verkleint de kans op ziek worden

Goede voeding verkleint de kans op ziek worden

In deze roerige tijden waarin er een onbedwingbaar virus over wereld gaat is het belangrijk dat je een goede gezondheid hebt. Dit verkleint de kans op allerlei ziekten en het verhoogd je weerstand en je natuurlijk afweermechanisme tegen virussen.  Overgewicht en...
Niet weer een maat groter

Niet weer een maat groter

Het voorjaar begint en dit is voor veel mensen het startsein om te gaan afvallen.  Ze weten dat “de rokjesdagen” en het bikini/zwembroekseizoen in aantocht zijn en willen niet weer een maat grotere kleding maar met een goed gevoel over zichzelf  en hun...
Ervaringsverhaal van Ger Floris

Ervaringsverhaal van Ger Floris

Wat heeft je doen besluiten om begeleiding te zoeken bij het afvallen? Er moest iets gebeuren want ik werd steeds zwaarder en dat had zijn weerslag  op mijn gezondheid. Ik heb diverse keren zelf geprobeerd om af te vallen maar die mislukten steeds. Toen heb ik...
De grens is bereikt!

De grens is bereikt!

Ik wil weer lekker in mijn vel zitten. Ik wil mijn spijkerbroek weer aankunnen. Ik voel mij onzeker over mijn lichaam. Ik moet afvallen van de dokter. Ik ben het gewoon zat! Dit zijn veel gehoorde kreten van cliënten als ze bij ons beginnen met afvallen. De meesten...
Mooi weer… lekker buiten eten

Mooi weer… lekker buiten eten

Wat is er gezelliger dan op een mooie zomerdag, thuis of op vakantie, lekker buiten te eten. Op deze site kun je heerlijke  “buiten-eet” recepten vinden. Dan ook nog wat vakantietips. Op vakantie is het belangrijk dat je goed blijft ontbijten. Als je op de...

Linzencurry

Hoofdgerecht voor 4 personen   (bereidingstijd  1 uur) Ingrediënten – twee eetlepels olijfolie – 1 grote ui, gesnipperd – 3 tenen knoflook, fijngehakt – 1 wortel, in stukjes – 2 theelepels komijnzaad – 2 theelepels geel mosterdzaad – 2,5 centimeter verse gemberwortel,...

Asperges

Traditioneel, maar zoooo lekker…. Asperges met ham, ei en botersaus Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 32 Asperges geschild (ongeveer 8 p.p) 4 plakken mooie plakken beenham (afhankelijk van de dikte 1 a 2 p.p) 8 hardgekookte eieren Roomboter Bos verse...