door Irma en Marina | jun 21, 2021 | vakantierecepten
Lunch-, als bijgerecht bij de bbq of hoofdgerecht. voor 4 personen Ingrediënten: 260 gr volk. pasta ongekookt (schelpjes, wokkels) 5 rijpe tomaten 3 lente-uitjes 3 el pesto 2 tl Italiaanse kruiden 2 el demi-creme fraiche 75 gr rucola 1 kleine komkommer zout/peper...
door Irma en Marina | jun 21, 2021 | vakantierecepten
Hoofd- of lunchgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 300 gr kipfilet 1 flinke rode paprika 1 ui 2 appels snufje zout en peper 2 tl dille 2 tl tijm 8 wortel- of bieten- of volkorenwrap 200 ml yoghurt snufje zout/peper 2 tl olijfolie Bereiding: Snijd de kip in stukjes,...
door Irma en Marina | jun 21, 2021 | Pasta, vakantierecepten
bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten 240 gr. ongekookte volk. schelpjes 4 voorgekookte rode bieten 2 groene appel (type granny smith) 4 lente-uien 2 eetlepels dille (gesnipperd) Bereiding: Kook de pasta beetgaar volgens de aan- wijzingen op de verpakking. Snij de...
door Irma en Marina | jun 12, 2021 | Nieuws
We mogen weer… de terrassen zijn weer open, we kunnen weer uit eten, vakantieplannen maken of al op vakantie gaan. Afspreken met familie, vrienden en buren om gezellig bij te praten of samen te eten. Genieten van het mooie weer met een BBQ, een hapje en drankje of een...
door Irma en Marina | jun 12, 2021 | Lunch
Pancakes met banaan & havermout 6 stuks lunchgerecht Ingrediënten: 75 gram havermout 2 eieren 1 (rijpe) banaan 1 flinke eetlepel Griekse yoghurt 1 theelepel bakpoeder snuf zout roomboter of olie om in te bakken Bereiding: Doe de havermout in de keukenmachine of...
door Irma en Marina | mei 22, 2021 | Pasta
Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 700 gr groene asperges 400 gr penne volkoren 30 gr pijnboompitten 80 gr prosciutto ham 3 rijpe smaaktomaten 5 el groene pesto Bereiding: Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken. Zet een pan met een...
door Irma en Marina | mei 22, 2021 | Salade
Dressing naar keuze Basisdressing 1 persoon 1 el. Extra vergine olijfolie ½ appelazijn Grove peper uit molen Zeezout naar smaak Zoete dressing: 1 persoon 1 ½ el. yoghurt 1 tl. Mosterd 1 tl. Honing 1 tl. gedroogde dille Grove peper Gemberdressing: 1 persoon 2 el....
door Irma en Marina | mei 19, 2021 | Ervaringen
Ondanks redelijk veel sporten en gezond eten, waardoor ik al aardig wat gewicht kwijt was geraakt en mij fitter voelde, wilde het met de laatste kilo’s niet lukken. Aan de hand van goede ervaringen van anderen ben ik terecht gekomen bij Praktijk de Gewichtsconsulente....
door Irma en Marina | apr 14, 2021 | Rijst, Vegetarisch
Vegetarische Curry met pastinaak en cashewnoten Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 260 gr. zilvervliesrijst ongekookt 3 eetlepels olie 2 uien, grof gesneden 2 tenen knoflook geperst 4 pastinaken, geschild 70 g Thaise rode currykruidenpasta (pakje) 1 blik...
door Irma en Marina | apr 7, 2021 | Vis
Makreelsalade met broccoli en paprika Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 500 g vastkokende aardappelen 500 g verse broccoliroosjes 2 middelgrote eieren 1 gerookte makreel of gerookte zalm 2 rode paprika’s 4 el olijfolie 2 el witte wijnazijn 2 el...
door Irma en Marina | apr 7, 2021 | hartige taart, Vegetarisch
Vegetarisch bijgerecht voor 4 personen of een hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten: 200 gr. kastanje champignons 1 klontje roomboter 400 gr. verse wilde spinazie (gewone spinazie bevat meer vocht dus dan moet hij iets langer in de oven) 1 scheutje olijfolie 2...
door Irma en Marina | apr 7, 2021 | Vegetarisch
hoofdgerecht vegetarisch voor 4 personen Ingrediënten 2 uien 1 liter groentebouillon van tablet 40 g ongezouten roomboter 150 ml droge witte wijn 200 gr. witte kaasblokjes light 300 g risottorijst 600 g geraspte bietjes (koelvers) 100 g rucola Bereiding Snipper de...
door Irma en Marina | mrt 3, 2021 | Nieuws
We zijn heel blij dat we vanaf woensdag 3 maart, de deuren van onze nieuwe praktijk aan Wieder 25 in de Goorn voor je kunnen openen na de afgelopen maanden online gewerkt te hebben. We hebben een lange winter vol beperkingen achter de rug en de lente staat voor de...
door Ellen Koning | jan 15, 2021 | Nieuws
Wegens succes zijn wij verhuisd naar de nieuwe locatie op Wieder 25 in de Goorn (naast rijschool Hoek-Bouma). Op deze plek kunnen wij U nog beter van dienst zijn. De praktijkruimte is groter, er is betere parkeergelegenheid en er is t.z.t. ruimte voor het geven van...
door Irma en Marina | mei 22, 2020 | Pasta, Recepten, Salade, Vegetarisch
voor 4 personen Ingrediënten 300 gr. ongekookte volk. penne 1 courgette 2 el milde olijfolie 1 potje groene pesto 100 g babyspinazie 85 g rucola 200 g semi-gedroogde tomaten Peper /zout Bereiding Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de...
door Irma en Marina | mei 15, 2020 | Recepten, Vegetarisch
Voor ongeveer 20 stuks Ingrediënten: 1 pakje Nori (5 velletjes gedroogd zeewier) bij Deen of AH 1 bakje bloemkoolrijst 400 gr. 2 eetlepels olijfolie 1 bakje verse roomkaas 200 gr. 4 wortelen uit een bos, in de lengte in smalle stukken gesneden 1 komkommer (zaadlijst...
door Irma en Marina | mei 8, 2020 | Vlees
Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 400 gr. kipfilet 2 uien 2 tenen knoflook 1 flinke rode paprika 100 gr gedroogde abrikozen 100 gr gedroogde pruimen 400 ml kippenbouillon van blokje 100 ml sinaasappelsap 30 gr. geroosterde amandelen 2 afgestreken eetl. ras el...
door Irma en Marina | apr 24, 2020 | Pasta, Recepten
Hoofdgerecht, 4 personen Ingrediënten 1 grote ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst 2 eetlepels olijfolie 250 gr. rundergehakt (je dit weglaten als je vegetarisch wilt eten) 1 blik tomatenpuree 750 gram rijpe tros- of roma-tomaten in stukjes gesneden of 2 blikjes...
door Irma en Marina | apr 17, 2020 | Recepten, Salade
Makreel(Picknick) salade voor 4 personen Ingrediënten: 150 gram gerookte makreel (zonder graatjes) 1 Elstar of Jonagold appel (in blokjes) 1 rode ui (in kleine blokjes) 5 kleine smaaktomaatjes (door de midden) 5 zoetzure augurken (in blokjes) 3 handen gesneden...
door Irma en Marina | apr 8, 2020 | Pasta, Recepten, Vegetarisch
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 pers. Ingrediënten: 4 sjalotjes 2 rode paprika’s 4 tomaten 360 gr volkoren penne of wokkels 200 gr feta 10 gr verse basilicum 160 gr pesto (uit de koeling) 100 gr veldsla 4 el olijfolie 2 el zwarte balsamicoazijn Peper en zout...
door Irma en Marina | apr 8, 2020 | Kip
hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 400 gr. kipfilet 2 uien 2 tenen knoflook 1 flinke rode paprika 100 gr gedroogde abrikozen 100 gr gedroogde pruimen 500 ml kippenbouillon van blokje 100 ml sinaasappelsap 30 gr. geroosterde amandelen 2 tl ras el hanout (blikje...
door Irma en Marina | apr 1, 2020 | blog, Nieuws
Overgewicht, een slecht voedingspatroon en een ongezonde leefstijl maakt dat je vatbaarder bent voor virussen en andere ziekten. In onze praktijk helpen we al jaren mensen met het aanleren van een gezonde leefstijl en gezond voedingspatroon. Behalve je overtollige...
door Irma en Marina | apr 1, 2020 | Vis
Ingrediënten 600 gr. vastkokende aardappelen 400 gr. kabeljauwfilet of zalmfilet 1 flinke eetlepel olijfolie 2 eetlepels Parmezaanse kaas (fijngeraspt) Zout en versgemalen peper Ingrediënten voor de Salsa verde 2 tenen knoflook, geperst 1 theelepel zeezout 4...
door Irma en Marina | mrt 21, 2020 | groenten, Recepten
Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten 400 gr. zilvervliesrijst. 300 gr. rundergehakt, 1 spitskool in reepjes gesneden 100 gr. kip- of runderbouillon , 2 grote uien in blokjes gesneden, 2 teentje uitgeperste knoflook, 1 theelepel djahé (gemberpoeder) 2 eetlepels...
door Irma en Marina | mrt 21, 2020 | Recepten, Soep
Kippensoep wordt al eeuwen gegeten bij griep en verkoudheid. Het wordt ook wel de Joodse penicilline genoemd. Ingrediënten 2 l water 2 kippenbouten (ongeveer 800 g 1 ui 1 prei 2 stengels bleekselderij 1 winterwortel 1 stukje foelie 2 laurierblaadjes 6 zwarte...
door Irma en Marina | mrt 21, 2020 | Recepten, Soep
Geroosterde paprikasoep (vol vitamine C) Gerecht voor 4 personen Ingrediënten: 3 rijpe tomaten 3 rode paprika’s 1 ui 2 tenen knoflook 1 of ½ rode chilipeper (let op: naar smaak!) 1 eetlepel tomatenpuree 0,75 liter kippenbouillon van blokje 1 Hand verse peterselie...
door Irma en Marina | mrt 18, 2020 | Weerstandverhogende recepten
Broccoli met gerookte zalm uit de oven (broccoli is een anti-oxidant en zorg voor een goede afweer) Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 800 gr. broccoli 400 gr. gerookte zalm 50. gr. geraspte oude kaas 30+ 3 eetlepels Philadelphia light 2 theelepels dille...
door Irma en Marina | mrt 18, 2020 | Weerstandverhogende recepten
Bruine Bonen met prei en gerookte kip (peulvruchten bevatten ijzer en veel eiwitten dit remt ziekteverwekkers af) Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 500 g prei 2 teentjes knoflook 1 pot bruine bonen van Hak 4 el olijfolie 300 gr. gerookte kipfilet 1-2 tl...
door Irma en Marina | mrt 18, 2020 | Weerstandverhogende recepten
Wist je dat gember wonderen kan verrichten voor jouw algehele gezondheid en immuunsysteem? Dit komt onder andere door de hoge aanwezigheid van antioxidanten. Ingrediënten: 1 kop heet water 5 plakjes (niet de dik) verse gember 1/4 tl gemberpoeder (djahe) Sap van 1/4...
door Irma en Marina | mrt 18, 2020 | Weerstandverhogende recepten
Bloemkoolrijst met curry en eieren (In alle koolsoorten zit veel vitamine C) Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 4 middelgrote eieren 1 flinke bloemkool 3 el sesamolie 800 g Thaise wokgroente 70 g gele curry kruidenpasta 400 ml kokosmelk ...
door Irma en Marina | mrt 18, 2020 | Weerstandverhogende recepten
De goede omega-3 vetten uit vette vis verhogen je weerstand) Haring is ook heel geschikt of (gerookte) zalm, sardientjes Lunchgerecht of lichte avondmaaltijd voor 4 personen Ingrediënten Voor 4 porties 600 gr rode biet (gekookt) 150 gram Veldsla...
door Irma en Marina | mrt 18, 2020 | Weerstandverhogende recepten
Kippensoep wordt al eeuwen gegeten bij griep en verkoudheid. Het wordt ook wel de Joodse penicilline genoemd. Ingrediënten 2 l water 2 kippenbouten (ongeveer 800 g) 1 ui 1 prei 2 stengels bleekselderij 1 winterwortel 1 stukje foelie 2 laurierblaadjes 6 zwarte...
door Irma en Marina | mrt 18, 2020 | Nieuws
In deze roerige tijden waarin er een onbedwingbaar virus over wereld gaat is het belangrijk dat je een goede gezondheid hebt. Dit verkleint de kans op allerlei ziekten en het verhoogd je weerstand en je natuurlijk afweermechanisme tegen virussen. Overgewicht en...
door Irma en Marina | mrt 11, 2020 | Nieuws
Het voorjaar begint en dit is voor veel mensen het startsein om te gaan afvallen. Ze weten dat “de rokjesdagen” en het bikini/zwembroekseizoen in aantocht zijn en willen niet weer een maat grotere kleding maar met een goed gevoel over zichzelf en hun...
door Irma en Marina | okt 26, 2019 | Ervaringen
Wat heeft je doen besluiten om begeleiding te zoeken bij het afvallen? Er moest iets gebeuren want ik werd steeds zwaarder en dat had zijn weerslag op mijn gezondheid. Ik heb diverse keren zelf geprobeerd om af te vallen maar die mislukten steeds. Toen heb ik...
door Irma en Marina | aug 24, 2019 | Nieuws
Ik wil weer lekker in mijn vel zitten. Ik wil mijn spijkerbroek weer aankunnen. Ik voel mij onzeker over mijn lichaam. Ik moet afvallen van de dokter. Ik ben het gewoon zat! Dit zijn veel gehoorde kreten van cliënten als ze bij ons beginnen met afvallen. De meesten...
door Irma en Marina | jul 17, 2019 | Recepten, Salade
Hoofdgerecht voor 6 personen Ingrediënten: 1 zakje pompoen in kleine stukjes (uit de koeling ongeveer 300 gr.) 1 aubergine in blokjes 1 courgette in blokjes 1 bakje champignons in vieren 4 rijpe tomaten in blokjes 3 el. Olijfolie 2 tl. Grof zeezout 2 groentebouillon...
door Irma en Marina | jun 26, 2019 | Nieuws
Wat is er gezelliger dan op een mooie zomerdag, thuis of op vakantie, lekker buiten te eten. Op deze site kun je heerlijke “buiten-eet” recepten vinden. Dan ook nog wat vakantietips. Op vakantie is het belangrijk dat je goed blijft ontbijten. Als je op de...
door Irma en Marina | apr 20, 2019 | peulvruchten, Recepten, Vegetarisch
Hoofdgerecht voor 4 personen (bereidingstijd 1 uur) Ingrediënten – twee eetlepels olijfolie – 1 grote ui, gesnipperd – 3 tenen knoflook, fijngehakt – 1 wortel, in stukjes – 2 theelepels komijnzaad – 2 theelepels geel mosterdzaad – 2,5 centimeter verse gemberwortel,...
door Irma en Marina | apr 20, 2019 | groenten, Recepten
Traditioneel, maar zoooo lekker…. Asperges met ham, ei en botersaus Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 32 Asperges geschild (ongeveer 8 p.p) 4 plakken mooie plakken beenham (afhankelijk van de dikte 1 a 2 p.p) 8 hardgekookte eieren Roomboter Bos verse...