Heerlijke zelfgemaakte pastasaus

Hoofdgerecht, 4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote ui,  gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gr. rundergehakt (je dit weglaten als je vegetarisch wilt eten)
  • 1 blik tomatenpuree
  • 750 gram rijpe tros- of roma-tomaten  in stukjes gesneden of 2 blikjes tomatenblokjes
  • 3 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden o.a. oregano, tijm, basilicum, rozemarijn
  • zout en peper  naar smaakt
  • olijfolie
Bereiding:

Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui en de knoflook en bak het rundergehakt rul.  Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee. Voeg de tomaten in blokjes toe  en de gedroogde kruiden. Voeg een scheut water toe.  Laat dit alles 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.  Als je wilt kun je de saus pureren met de staafmixer. Serveer met gekookte volk. pasta.

Om aan je dagelijkse hoeveelheid groente te komen, 200 gr. p.p. Kun je naast de pastasaus gevarieerde groenten in diverse kleuren erbij wokken in stukjes bijv. rode paprika, champignons, aubergine, courgette, prei of  gemengde Italiaanse roerbakgroente en serveer dit apart bij de pasta. Je zou dit ook kunnen toevoegen aan je tomatensaus dan heet op zijn Hollands “een pastaprutje”

Gegrilde groente uit oven of een salade zijn ook prima bijgerechten.

Gezond, puur en véél lekkerder dan saus uit een pakje!