Mooi weer… lekker buiten eten

Wat is er gezelliger dan op een mooie zomerdag, thuis of op vakantie, lekker buiten te eten. Op deze site kun je heerlijke  “buiten-eet” recepten vinden.

Dan ook nog wat vakantietips.

Op vakantie is het belangrijk dat je goed blijft ontbijten. Als je op de camping staat of in een huisje zit kun je dit zelf samenstellen en hoeft dit geen probleem te zijn. Zit je in een hotel dan heb je vaak een ontbijtbuffet waar van alles op staat. Laat vette producten staan zoals zoete cakejes, pannenkoeken met room, croissants, koffiebroodjes, gebakken eieren met spek en witte broodproducten. Neem liever volkoren brood, magere vleeswaren, yoghurt, kwark, muesli, fruit of een gekookt eitje

Alvast een tip voor de lunch.

Als je nog aan tafel zit maak dan een gezonde lunch voor jezelf klaar en neem deze mee voor later op de dag.

Het is ook handig om in de supermarkt een voorraadje verantwoorde tussendoortjes in te slaan zoals bijv. wortels, radijsjes, rauwe noten, fruit, flesjes water.

Heerlijk, fris en slank!

Als je s’ avonds uit eten gaat kun je kiezen voor een salade, gegrild vlees (zoals kip, kalkoen, vis) kiezen en vragen of ze de dressing of sausjes er apart bij serveren. Denk om de patat neem liever een gepofte aardappel, pasta of rijst. Blijf de hele dag flink water drinken ook als je bij het eten ’s avonds een glaasje wijn drinkt. Sla het mandje brood en het toetje over en geniet vooral flink van je avondje uit!

Als je zelf kookt kun je de lekkere makkelijke recepten gebruiken van onze site.

Wij wensen je een fijne zomer!   Marina & Irma