Sushi

Voor ongeveer 20 stuks

Ingrediënten:

  • 1 pakje Nori (5 velletjes gedroogd zeewier) bij Deen of AH
  • 1 bakje bloemkoolrijst 400 gr.
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bakje verse roomkaas 200 gr.
  • 4 wortelen uit een bos,  in de lengte in smalle stukken gesneden
  • 1 komkommer (zaadlijst eruit halen) in de lengte in lange smalle stukken gesneden
  • Augurk, zilveruitjes
  • 2 eieren losgeklopt met peper/zout, omelet van bakken en  in reepjes gesneden van 2,5 cm snijden
  • 2 theelepels kerriepoeder  (naar eigen smaak)
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder (naar eigen smaak)
  • Peper en zout naar smaak
Bereiding:

Wok de bloemkoolrijst in 2 eetlepels olijfolie gaar (2 min. op een middelhoog vuur). Laat dit afkoelen en meng dan de kruiden en de roomkaas erdoor. Dit gaat het beste als je dit er met vork doorheen prakt en goed mengt.
Leg een sushivel neer smeer een laagje bloemkoolsmeersel op het vel. Voeg dan de groente toe, de omletreepjes, de augurk en de zilveruitjes en rol dan voorzichtig op. Plak de rand dicht met een beetje water.
Laat de rol even rusten in de koelkast en snij dan met een scherp, nat mes in stukken.

Tip:
Je kunt ook verschillende soorten maken bijv. met reepjes gerookte zalm of reepjes verse tonijn en/of diverse soorten rauwe kleurrijke groenten gebruiken.  Alle groente in lange lengte snijden. Succes!