Receptenpagina

Rode kool

Hoofdgerecht voor 4 personen bij een kleine rode kool Zelfgemaakte Rode kool (lekkerder als uit een potje) Ingrediënten: 1 rode kool, fijn gesneden 50 gr boter 2 rode of witte uien in ringen 4 kruidnagels 2 jeneverbessen 1 kaneelstokje of 1 el kaneelpoeder 1...

Kofta curry

Indiaas gerecht voor 4 personen. Ingrediënten 400 gram rundergehakt (of vega gehakt voor de geen vleeseters ) 2 theelepels gemberpoeder, 3 eetlepels paneermeel, zout, 1 ei, 1 ui, ½ theelepel sambal 2 blikken tomaten in blokjes 1 kleine groene paprika 3 eetlepels olie,...

Zoetigheid

Zoetigheid

Als je de supermarkt binnenkomt struikel je er bijna over: zakken met pepernoten, chocoladeletters, marsepein, speculaas, banketletter, kerstschuimpjes, kerststol met spijs… en nog veel meer zoetigheid. Meestal verzinnen we smoesjes om het in ons boodschappenkarretjes...

Het zoveel-te-doen sydroom

Het zoveel-te-doen sydroom

Herken je het? Het “zo-veel-te-doen syndroom”? Ben je net terug van een ontspannen vakantie en dan begin je er weer last van te krijgen. Wij zien het vaak bij cliënten en natuurlijk ook bij onszelf. Het lijkt het erop alsof we tegenwoordig van alles willen en moeten:...

Salade met omega-3 dressing

Voor 4 personen Ingrediënten: Salade naar keuze (bijv. rucola, of gemengde sla) 1 rijpe avocado 7 ongebrande walnoten 3 handjes alfalfa (kiemgroente) 10 pijnboompitten of zonnebloembloempitten Salade dressing: 2 eetlepels lijnzaadolie 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel...

Pompoensoep

Hoofdgerecht 4 personen Ingrediënten: 1 pompoen 1 stukje gemberwortel 1 flinke teen knoflook 1 grote ui 1 bouillonblokje 4 eetlepels verse koriander, fijngesneden 1 klontje boter Bereiding: Breng een grote pan met water aan de kook en leg de pompoen hierin en laat hem...

Venkelsoep met gerookte zalm

Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 3 kleine venkelknollen 2 eetlepels olijfolie 3 sjalotjes, gesnipperd 300 g kleine aardappelen, in blokjes 1 liter kippenbouillon 120 g gerookte zalm, in reepjes 4 eetlepels kookroom light Bereiding: Maak de venkelknollen...