Receptenpagina
Rode kool
door Irma en Marina | nov 28, 2017 | groenten, Recepten
Hoofdgerecht voor 4 personen bij een kleine rode kool Zelfgemaakte Rode kool (lekkerder als uit een potje) Ingrediënten: 1 rode kool, fijn gesneden 50 gr boter 2 rode of witte uien in ringen 4 kruidnagels 2 jeneverbessen 1 kaneelstokje of 1 el kaneelpoeder 1...
Kofta curry
door Irma en Marina | nov 27, 2017 | Recepten, Rijst, Vegetarisch
Indiaas gerecht voor 4 personen. Ingrediënten 400 gram rundergehakt (of vega gehakt voor de geen vleeseters ) 2 theelepels gemberpoeder, 3 eetlepels paneermeel, zout, 1 ei, 1 ui, ½ theelepel sambal 2 blikken tomaten in blokjes 1 kleine groene paprika 3 eetlepels olie,...
Zoetigheid
door Irma en Marina | nov 4, 2017 | Nieuws
Als je de supermarkt binnenkomt struikel je er bijna over: zakken met pepernoten, chocoladeletters, marsepein, speculaas, banketletter, kerstschuimpjes, kerststol met spijs… en nog veel meer zoetigheid. Meestal verzinnen we smoesjes om het in ons boodschappenkarretjes...
Het zoveel-te-doen sydroom
door Irma en Marina | sep 4, 2017 | Nieuws
Herken je het? Het “zo-veel-te-doen syndroom”? Ben je net terug van een ontspannen vakantie en dan begin je er weer last van te krijgen. Wij zien het vaak bij cliënten en natuurlijk ook bij onszelf. Het lijkt het erop alsof we tegenwoordig van alles willen en moeten:...
Bietjes/walnotenspread, Ham/tomaat/pesto spread, Wortel/smeerkaasspread
door Irma en Marina | jul 12, 2017 | Nieuws
Lekker op mijn cracker of boterham (verschillend beleg voor 4 crackers) Bieten-walnoten spread Ingrediënten: 100 gr. gekookte bieten 50 gr. walnoten 4 eetlepels Griekse yoghurt 1 bakje tuinkers Zout en peper Bereiding Doe de gekookte bieten, walnoten en...
Preischotel met gehakt en kerrie zonder pakjes en zakjes
door Irma en Marina | jul 12, 2017 | Ovenschotel, Vlees
Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 500 g voorgekookte aardappelschijfjes, kant-en-klaar gekocht of zelf maken* 300 g rundergehakt 800 g prei, over de lengte opensnijden, grondig wassen en in kleine ringen gesneden 2 tenen knoflook, fijngehakt 1...
Aubergine parmigiana, een streekgerecht uit Sicilië
door Irma en Marina | jul 12, 2017 | Recepten, Vegetarisch
hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 1 kleine ui, fijngesnipperd 2 tenen knoflook, fijngehakt blaadjes en steeltjes van 1 klein bosje basilicum, steeltjes fijngehakt 6 el olijfolie 2 blikken tomaatblokjes (à 400 g) 3 aubergines, in de lengte in plakken van 1 cm...
Salade met omega-3 dressing
door Irma en Marina | jul 12, 2017 | Recepten, Salade, Vegetarisch
Voor 4 personen Ingrediënten: Salade naar keuze (bijv. rucola, of gemengde sla) 1 rijpe avocado 7 ongebrande walnoten 3 handjes alfalfa (kiemgroente) 10 pijnboompitten of zonnebloembloempitten Salade dressing: 2 eetlepels lijnzaadolie 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel...
Pompoensoep
door Irma en Marina | jul 12, 2017 | Recepten, Soep, Vegetarisch
Hoofdgerecht 4 personen Ingrediënten: 1 pompoen 1 stukje gemberwortel 1 flinke teen knoflook 1 grote ui 1 bouillonblokje 4 eetlepels verse koriander, fijngesneden 1 klontje boter Bereiding: Breng een grote pan met water aan de kook en leg de pompoen hierin en laat hem...
Venkelsoep met gerookte zalm
door Irma en Marina | jul 12, 2017 | Recepten, Soep, Vis
Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 3 kleine venkelknollen 2 eetlepels olijfolie 3 sjalotjes, gesnipperd 300 g kleine aardappelen, in blokjes 1 liter kippenbouillon 120 g gerookte zalm, in reepjes 4 eetlepels kookroom light Bereiding: Maak de venkelknollen...