Pompoensoep

Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten:

1 pompoen
1 stukje gemberwortel
1 flinke teen knoflook
1 grote ui
1 bouillonblokje
4 eetlepels verse koriander, fijngesneden
1 klontje boter

Bereiding:

Breng een grote pan met water aan de kook en leg de pompoen hierin en laat hem 15 minuten koken.
Haal de pompoen eruit, hij is nu zacht en makkelijk te snijden.
Ui, knoflook en gemberwortel in stukjes snijden en bakken in de boter op een laag vuur. De pompoen met schil uithollen en in grove stukken snijden en dit bij de ui, knoflook en gember voegen en ongeveer 10 min. meebakken. Bouillonblokje verkruimelen en erbij doen en een flinke scheut water.
Alles pureren met de staafmixer en verdunnen met water maar denk erom niet teveel anders wordt de soep te dun!
Verdelen over 4 kommen en wat verse koriander er overheen strooien.

Een heerlijke soep!