Zoetigheid

Als je de supermarkt binnenkomt struikel je er bijna over: zakken met pepernoten, chocoladeletters, marsepein, speculaas, banketletter, kerstschuimpjes, kerststol met spijs… en nog veel meer zoetigheid. Meestal verzinnen we smoesjes om het in ons boodschappenkarretjes te gooien onder het mom van “het is voor de kinderen” of “ ik moet toch iets lekkers in huis hebben voor visite” terwijl je heel goed weet dat JIJ het uiteindelijk in je mond stopt op  als je moe van je werk thuiskomt of ’s avonds alleen thuis bent.

 

Wist je dat?

Het belangrijkste element van het kwijtraken van lichaamsvet is het stoppen met eten van suiker.
Doordat suiker gegeten wordt, krijgt het lichaam steeds ‘opdonders’ waardoor het natuurlijke evenwicht wordt verstoord. Het bekendste verschijnsel is wel de hypoglycemie. Nadat suiker wordt genuttigd schiet het bloedsuikerpeil omhoog. Doordat het lichaam dit niet aankan starten er allerlei hormonale reacties in het lichaam. De verstoring van de interne systemen in het lichaam is misschien wel de grootste veroorzaker van een slecht werkend vetverbranding.. Het lichaam moet zijn middelen inzetten om deze ‘suikeraanval’ te weren, waardoor andere processen in het lichaam beïnvloed of verwaarloosd kunnen worden.
Daarnaast heeft suiker vanuit biologisch oogpunt ook geen enkele meerwaarde voor het lichaam. Het zijn namelijk lege calorieën, wat wil zeggen dat het geen essentiële voedingsstoffen bevat en je wordt er dik en ontzettend moe van.

Laat het lekker liggen in de supermarkt en neem het alleen op de feestdagen zelf, het is 1 dag Sinterklaas en 2 dagen Kerst!