Rode kool

Hoofdgerecht voor 4 personen bij een kleine rode kool

Zelfgemaakte Rode kool (lekkerder als uit een potje)

Ingrediënten:

1 rode kool, fijn gesneden
50 gr boter
2 rode of witte uien in ringen
4 kruidnagels
2 jeneverbessen
1 kaneelstokje of 1 el kaneelpoeder
1 laurierblad
Zout en peper
1 el suiker
1 el stroop
2 el azijn
300 ml water
2 goudrenetten in stukjes gesneden
50 gr rozijnen

Bereiding:

Verwarm de boter in een grote pan en fruit de ui op een laag vuur. Voeg de rest van de ingrediënten behalve de appel en de rozijnen toe en breng het aan de kook. Laat het op een middelhoog vuur in circa 3 kwartier gaar stoven in een afgesloten pan. Roer het af en toe om. Voeg nu de appelstukjes en rozijnen toe en breng de kool verder op smaak met zout en peper. Laat de appel en rozijnen nog 10 minuten meestoven.

 

Eet smakelijk allemaal!