Zelfgemaakte currypasta

Een curry voor 4 tot 6 personen 5 min bereidingstijd

Zelf currypasta maken is super makkelijk en met deze basis zet je de ene na de andere 100% zelfgemaakte curry op tafel: en dat alles is vooral ook heel erg lekkerrrrr.

Ingrediënten:


1 Spaanse peper
1 knoflookteen
2 lente-uitjes
2 cm gemberwortel
eetlepel tomatenpuree
1 theelepel bruine suiker
1 theelepel curcuma
2 eetlepels sojasaus of tamari (de glutenvrije variant)
1 eetlepel sesamolie
klein bosje koriander of 10 blaadjes basilicum + paar blaadjes extra voor garnering

Bereiding:

Halveer de Spaanse peper en verwijder de pitjes. Snij de lente-uitjes in stukjes, rasp de gember en hak de knoflook fijn. Doe alles in de mengkom van de keukenmachine of van je staafmixer. Voeg de curcuma, suiker, sojasaus, sesamolie, en tomatenpuree toe. Doe de koriander of basilicum bij de rest van de ingrediënten. En maal alles fijn. Dat is het! Je bent klaar met currypasta maken. En het allerbelangrijkste: je hebt nu de perfecte basis om een lekkere maaltijd met zelfgemaakte curry mee te maken.
Niks geen pakjes en zakjes met dikmakende smaakversterkers. Alles zelfgemaakt, puur en erg lekker!

Variatietips:
Serveer met zilvervliesrijst, bloemkoolroosjes, spinazie, aubergine,
doperwtjes of andere verse groente en stukje gebakken kip of kabeljauw of vleesvervanger