Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
1 pot witte bonen
8 halve perziken uit blik , in schijfjes
1 flinke ui
2 eetlepels olie
400 gram sperziebonen
300 gram rundergehakt
3 eetlepels ketjap manis
2 theelepels sambal
zoutpeper
Bereiding
Witte bonen in vergiet onder koud stromend water afspoelen, en laten uitlekken. Perzikschijfjes laten uitlekken (siroop wordt niet gebruikt). Ui pellen en snipperen. In een braadpan olie verhitten. Ui ongeveer 3 minuten zachtjes bakken. Intussen in een steelpan weinig water aan de kook brengen. Sperziebonen in ongeveer 4 minuten net gaar koken. Gehakt aan ui toevoegen en in ongeveer 6 minuten al omscheppende met een vork rul en net gaar bakken. Sperziebonen afgieten.
Ketjap manis, sambal, witte bonen, en sperziebonen door gehaktmengsel scheppen. In ongeveer 5 minuten door en door heet laten worden, af en toe door roeren. Perzikschijfjes erdoor scheppen en op smaak brengen met peper en zout. Met deksel op de pan nog ongeveer 1 minuut laten staan. Over de borden verdelen en direct opdienen.
Eet smakelijk!!