vleesgerecht voor 4 personen (let op dit gerecht kun je beter een dag van te voren maken dan is het nog lekkerder, maakt dit als je genoeg tijd hebt het moet 3 uur zachtjes sudderen).
Ingrediënten:
600 gr. magere riblappen
2 flinke uien grof gesnipperd
1 flesje donkerbruin Belg. Bier
2 el appel/perenstroop
enkele takjes verse tijm 2 laurierblaadjes 1 kruidnageltje
1 dikke plak ontbijtkoek
2 el scherpe mosterd
boter
peper en zout uit de molen
Bereiding:
Snijd het vlees in dobbelstenen. Maal er peper en zout overheen. Bind de tijm en laurier met een stukje kooktouw bij elkaar en steek het kruidnageltje door een laurierblad. Verhit in een stoofpan wat boter en laat hierin de ui zachtjes glazig fruiten. Verhit in een koekenpan wat boter en bak het vlees rondom bruin. Niet alles tegelijk want dan gaat het koken. Doe het vlees bij de uien en schenk het bier bij het achtergebleven braadvet. Roer de aanbaksels los, breng het bier aan de kook en giet het vervolgens bij het vlees. Voeg de stroop en het kruidenbosje toe. Smeer de mosterd op de ontbijtkoek en leg deze met de mosterdzijde naar onderen in de stoofpot. Sluit de pan en laat het geheel 3 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe om. Wil je de saus iets dikker kun je voordat je opdient wat allesbinder gebruiken.
Serveertips: Heerlijk met zelfgemaakte rode kool of sperzieboontjes en gekookte aardappeltjes of Vlaamse Ovenfriet!