Texelse visstoofpot

Voor 4 personen

Ingrediënten:

4 tomaten
2 el olijfolie
30 gr boter
2 uien, fijngesnipperd
2 tenen knoflook in plakjes
250 ml. droge witte wijn
150 g. zalmfilet
150 g. kabeljauwfilet
150 g. mosselen
100 g. Hollandse garnalen
3 el. peterselie, fijngesneden
Bereiding:
Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Verhit de olie en de boter in een hapjespan en bak de uien en de knoflook op een laag vuur 5 min. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Voeg toe aan de uien en de knoflook en schenk de wijn erbij. Stoof met de deksel op de pan nog 10 min. Snijd de zalm en de kabeljauw in stukken van 5 cm en bestrooi met peper en zout. Voeg toe aan het mengsel in de pan en laat in 6 min. net gaar worden. Voeg de laatste 2 min. de mosselen toe. Voeg op het laatste moment de Hollandse garnalen toe en bestrooi het vispotje met peterselie. Lekker met rijst, aarrdappeltjes uit de oven of en een groene salade maar natuurlijk is het ook heerlijk met een stuk boerenbrood.