Receptenpagina

Goede voornemens die lukken!!

Een nieuw jaar en nieuwe kansen. Gezonder eten, meer bewegen, minder alcohol drinken, meer tijd voor jezelf, minder stress; een goed voornemen bedenken is gemakkelijk maar om het vol te houden kan best lastig zijn.  Hoe komt het toch dat de meeste goede voornemens...

Sushibowl met vis

Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 2 bosjes radijs 1 ½ komkommer 300 gr. Risottorijst 1 rijpe avocado 7 cm verse gember 100 gr. YoFresh of 70 gr. mayonaise en 30 gr. Yoghurt en roer dit door elkaar 4 eetlepels sesamzaad 300 gr. Gerookte zalmsnippers of plakjes...

Courgettesoep met pesto en walnoot

Vegetarisch lunch- of hoofdgerecht Ingrediënten: 2 ui 400 gr. kruimige aardappelen\ 2 courgettes 20 gram walnootstukjes of pijnboompitjes 120 gr. pesto vers (uit de koeling) 25 gr. geraspte kaas 3 eetlepels olijfolie 2 groentebouillonblokjes Peper en zout naar smaak...

Varkenshaas of kipfilet met gebakken peer en walnoot

Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 600 gr. krieltjes in schil 3 rode uien 4 varkenshaasjes a 100 gr. of kipfilet of groenteburger 650 gr. voorgekookte bietjes 3 rijpe handperen 80 gr. gemengde sla 20 gr. walnootstukjes 1 groentebouillonblokje 2 eetlepels...

Hallo December

Het is weer zover, de laatste maand van het jaar is begonnen. Tijdschriften, t.v. reclames en zoete kerstfilms staan vol met “perfectheid” waarin de feestdagen een soort sprookje zijn geworden. Er is sneeuw, iedereen woont in een prachtig versierd huis, niemand heeft...

Boerenkool omelet met puntpaprika’s

Lunchgerecht voor 4 personen I Ingrediënten 2 zoete puntpaprika's 4 el olijfolie 8 middelgrote eieren 2 tl zoet (gerookt) paprikapoeder 80 g babyboerenkool Peper en zout naar smaak Bereiding Snijd de puntpaprika doormidden en verwijder de zaadlijsten voorzichtig met...

Waarom eten eenvoudig hoort te zijn?

Eten is een groot deel van ons dagelijks leven maar voor velen van ons lastig om mee om te gaan. Er wordt ons veel eten en drinken aangeboden wat niet altijd goed voor ons is maar wat we wel lekker en makkelijk vinden. Ook krijgen we zoveel informatie over goede...

Biet Bouguignon

Hoofdgerecht (vega) voor 4 personen Ingrediënten: 1 ui 3 tenen knoflook 2 el olijfolie 600 gram rode bieten, voorgekookt en geschild 1 winterwortel 2 eetlepels tomatenpuree 2 blaadjes laurier 1 theelepel tijm of 2 takjes 250 ml rode wijn 500 ml groentebouillon van...

Garnalen uit de wok met kleurrijke groente

Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 4 eetlepels olijfolie 1 klein stukje verse gember (15gr.) in dunne reepjes of blokjes 2 flinke tenen knoflook uit de pers 8 bosuitjes gesneden (diagonaal is het mooiste) 2 worteltjes in flinterdunne reepjes 6 selderijstengels...

Zelfgemaakte groenteburger

Voor 4 personen: Ingrediënten 1 wortel 1 paprika 1 courgette 1 ui 1 teen knoflook rasp van een halve citroen 2 eetlepels peterselie 1 ei6 eetlepels paneermeel 1 eetlepel mosterd peper en zout olijfolie Bereiding: Schil de wortel, courgette en ui. Was de paprika en...