Pastasaus voor macaroni, spagetti, lasagne

Heerlijke zelfgemaakte pastasaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 prei
  • 250 gram tomaten
  • 1 courgette
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 tl suiker
  • zout en peper
  • olijfolie
Bereiding:

Was de groenten en snijd ze in stukjes. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de prei en de knoflook. Voeg alle andere groenten toe en bak alles mee tot de groenten zacht worden. Voeg het pakje gezeefde tomaten toe en voeg nog een scheutje extra water toe. Breng alles aan de kook. Voeg de suiker en kruiden toe. Laat nog 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met gekookte volk. pasta en een salade

Voor wie graag vlees in de saus wil: bak als eerste 400.gr. rundergehakt en volg daarna het recept.