Omelet met groente en groentepannenkoeken

Voor 4 personen

Ingrediënten

2 eieren per persoon

1 scheut water

1 hand fijngesneden peterselie

1 zakje fijngesneden soepgroente

1 scheut olijfolie

Zout/peper naar smaak

 

Bereiding

Breek de eieren in een schaal en voeg het water toe. Klop met een vork tot een schuimige massa en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de peterselie erdoor. Verwarm intussen op een matig vuur de olijfolie. Voeg de fijngesneden soepgroente toe en dit even kort bakken. Voeg vervolgens het eierenmengsel toe en draai het vuur zachter zodat het omelet langzaam gaart.

 

Variaties:

Omelet met prei en champignons: met hele dunne preiringentjes  en fijngesneden champignons, dragon en/of verse peterselie.

Omelet met gerookte zalm: doe zalmsnippers in de pan en voeg direct de eieren erbij; lekker met bieslook en mierikswortel (dit al door het eimengsel mengen) peper en zout

Roerei met bieslook en ham: doe stukjes ham in de pan dan de geklutste eieren toevoegen blijf hierin roeren zodat er kleine stukje gestold ei ontstaan. Voeg op het laatst de fijngesneden bieslook toe.

Smullen maar!

 

Als je een beslag maakt van 250 gr. bloem en 500 ml. melk en daar de groenten door doet en het beslag 3 tot 5 min. om en om bakt op een zacht vuurtje. Heb je heerlijke gezonde groentepannenkoeken! Ook lekker als je er een plakje ham in meebakt.