Kostelijke Kalfsragout

voor 4 personen:

Ingrediënten

500 gr. mager kalfsvlees
300 gr. champignons
3 sjalotten
2 kleine scheutjes vloeibare braadboter
20 gr. bloem
200 ml. droge witte wijn
200 ml. kookroom
Peper en zout
Bereiding
Snijd het kalfsvlees in blokjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Pel de sjalotjes en hak ze fijn.
Verhit een klein scheutje braadboter in de pan en bak het vlees op een hoog vuur. Kruid het met peper en zout en houd apart.
Stoof de champignons en de sjalotten heel even in dezelfde pan met weer een klein
scheutje braadboter. Strooi de bloem erbij en meng goed. Doe er de wijn bij, roer en laat 5 minuten sudderen. Voeg de kookroom light toe en laat 3 minuten koken op en zacht vuur. Doe het vlees erbij en breng op smaak met peper en zout. Dien het goed warm op.
Lekker met rijst een groene salade.
Eet smakelijk!