voor 4 personen:
Ingrediënten
150 g winterpeen (geschild)
2 stengels bleekselderij
30 g boter
75 g Parma ham
350 g rundergehakt
1 ui (gesnipperd)
1 teen knoflook (fijngesneden)
50 ml volle ronde rode wijn
1 blik gepelde tomaten (400 g)
Bereiding
Snijd de winterpeen in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm. Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes.
Verhit de boter in een braadpan, snijd de ham in reepjes en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Schep het ham-gehaktmengsel met een schuimspaan in een kom.
Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook ook 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg het ham-gehaktmengsel toe.
Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe. Voeg water toe als de saus te droog wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Heerlijk met spaghetti of een andere pasta en een lekkere groene salade .