Ingrediënten
300 gram sperziebonen
300 gram kipfilet
½ eetlepel kipkruiden
2 theelepels chilipoeder
3 eetlepels hete olijfolie
1 Turks brood
100 gram gemengde sla
75 gram mozzarella
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel fijngehakte munt
zout en peper
Werkwijze
Kook in ruim kokend water met zout 300 gram sperziebonen in 8 minuten beetgaar en spoel ze in een vergiet onder koud water af. Laat ze goed uitlekken.
Kruid 300 gram kipfilet in blokjes met ½ eetlepel kipkruiden en 2 theelepels chilipoeder en bak ze in een wok met 3 eetlepels hete olijfolie in ca. 5 à 7 minuten bruin en rondom gaar.
Snijd een Turks brood overlangs doormidden, bestrijk de snijvlakken met olijfolie en rooster de helften onder een hete grill knapperig bruin.
Leg de onderkant op een grote schaal en verdeel de gemengde sla, de sperziebonen, 75 gram mozzarella in kleine blokjes in kleine blokjes en de kip erover.
Sprenkel er een dressing over van 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse munt en zout en peper op smaak.
Zet de bovenkant van het brood erop.
Eet smakelijk!