Groentegratin

hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

250 gram broccoliroosjes
250 gram bloemkoolroosjes
250 gram cherry-/kerstomaatjes
250 gram courgettes (in plakken)
2 ei
1 teentje knoflook (geperst)
1 eetlepel Provençaalse kruiden
100 gram oude kaas (geraspt)
500 gram krieltjes (voorgekookt)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer de broccoli bloemkoolroosjes 2 minuten.
Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
Meng de geblancheerde groenten met de courgette en tomaatjes in de ovenschaal.
Klop de eieren los met knoflook, kruiden, zout en peper en giet dit mengsel over de groenten.
Bestrooi met de kaas en bak hoog in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak hierin de krieltjes op middelhoge stand bruin.
Serveer de krieltjes bij de groentegratin.