Fran­se sa­la­de ni­çoi­se

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

500 g gebroken sperziebonen

2 eieren

250 g cherrytomaten

1  volkoren stokbrood

320 g tonijn in olie (blik à 160 g)

½ rode ui

1 teen knoflook

4 el honing-mosterddressing

120 g zwarte olijven

 

Bereiding:

Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in ca. 8 min beetgaar. Giet de bonen af en spoel in een vergiet met koud water af en laat uitlekken.

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard en snijd in partjes. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukken.  Snijd de ui in ringen en pers de knoflook.

Meng de bonen, tomaat, tonijn, ui, knoflook en dressing erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en garneer met partjes ei en olijven. Serveer het stokbrood erbij.