Ingrediënten:
voor 4 personen:
400 gr. mager varkensvlees,
10 eetlepels zoete ketjap,
8 gemberbolletjes uit een potje
1 flinke ui,
citroensap,
160 gr rijst (ongekookt),
klontje boter
Bereiding:
Snijdt het varkensvlees in blokjes. Voeg de ketjap samen met de gemberwortel en wat citroensap in een kom, voeg het vlees toe en laat dit ongeveer 25 minuten marineren. Wel regelmatig omroeren!
Snijdt de ui in stukjes.
Smelt de boter in de koekenpan, en bak hierin de ui. Voeg het vlees toe (zonder marinade) en bak het bruin. Voeg de overgebleven marinade toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten stoven. Indien het geheel te droog wordt, kun je wat extra water toevoegen.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveertips
Lekker met sperzieboontjes of een groene salade