Kippenstoof met abrikozen en pruimen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
400 gr. kipfilet
2 uien
2 tenen knoflook
1 flinke rode paprika
100 gr gedroogde abrikozen
100 gr gedroogde pruimen
400 ml kippenbouillon van blokje
100 ml sinaasappelsap
30 gr. geroosterde amandelen
2 afgestreken eetl. ras el hanout (blikje van Jonnie Boer, erg lekker) in de supermarkt te koop
1 kaneelstokje
½  tl sambal (naar smaak
1 tl paprikapoeder

Bereiding:
Snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit dit aan in de braadpan. Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 – 4 cm en bak deze mee. Snij de paprika in stukjes en bak deze ook mee. Voeg de gedroogde specerijen toe en bak deze aan. Door verhitting komen alle smaken vrij. Voeg vervolgens de bouillon en het sinaasappelsap toe en het kaneelstokje. Halveer de vruchten en voeg deze bij de kip. Laat de kip in ongeveer 40 minuten zachtjes gaar stoven. (Als de saus te dun is bind hem dan met wat allesbinder of maizena) Rooster de amandelen in een droge koekenpan.

Strooi vlak voor het serveren de geroosterde amandelen over de stoofpot en serveer met een lekkere couscous of zilvervliesrijst en 200 gr. sperzieboontjes of broccoli per persoon.