Kip met sperziebonen in de oven a la Roos

hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

800 gr. sperziebonen

400 gr. kipfilet

 1 ui, gesnipperd

 2 eetlepels olijfolie

 2 teentjes knoflook

 1 flinke scheut ketjap

 2 flinke rijpe tomaten

 4 eetlepels belegen geraspte kaas 30+

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de kipfilet in reepjes, snipper de ui en marineer dit in een schaal met de ketjap, een teen uitperste knoflook en 1 eetlepel olijfolie.

Kook de sperzieboontjes kort (beetgaar).

Bak de kipfilet in 1 eetlepel olijfolie.

Leg in een ovenschotel de gekookte sperzieboontjes op de bodem, dan de kipfilet met het ui/ketjap/knoflook mengsel, dek het af met plakken tomaat en strooi er 4 eetlepels geraspte kaas overheen.

Zet de sperziebonenschotel in de oven en gratineer dit in ongeveer 15 min.

Lekker met gebakken aardappeltjes.

 

Eet smakelijk.