Receptenpagina
Babi Pangang
door Irma en Marina | nov 29, 2017 | Recepten, Rijst
(voor 4 personen) Ingrediënten: 2 grote uien olijfolie, scheutje 300 gram mager varkensvlees (ongepaneerde schnitzels) 1 theelepel knoflookpoeder of verse knoflook 1 theelepel 5 Chinese kruidenmix ½ theelepel djahé worcestershire saus, een scheutje 2 eetlepels bruine...
Varkenshaas in een jasje
door Irma en Marina | nov 29, 2017 | Kerst, Recepten, Vlees
(voor 4 personen) Ingrediënten: 600 gram aardappelen 300 gram varkenshaas 100 gram Schwarzwalder schinken (hamplakken) ½ pot cranberry compote 50 ml rode port 600 gram broccoli en peultjes 150 ml melk 25 gram boter Bereiding: Oven op 200 graden voorverwarmen....
Zelfgemaakte tomatensoep
door Irma en Marina | nov 29, 2017 | Recepten, Soep
voor 4 personen Heerlijke zelfgemaakte tomatensoep! Het kost wat meer tijd maar het is echt duizend keer lekkerder dan uit een pakje of een blik! Ingrediënten: 1,5 kilo rijpe tomaten 1 blikje tomatenpuree 3 bouillonblokjes 2 tenen knoflook 3 kleine uien peterselie...
Witte bonen met gehakt en perzik
door Irma en Marina | nov 29, 2017 | peulvruchten, Recepten
Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 1 pot witte bonen 8 halve perziken uit blik , in schijfjes 1 flinke ui 2 eetlepels olie 400 gram sperziebonen 300 gram rundergehakt 3 eetlepels ketjap manis 2 theelepels sambal zoutpeper Bereiding Witte bonen in vergiet...
Citroenbavarois
door Irma en Marina | nov 29, 2017 | dessert, Kerst
Citroen Bavarois Een fris en luchtig toetje Ingrediënten: voor 4 personen sap van 1 citroen (ongeveer 0,8 dl) en de rasp van de schil en de schilletjes uit de pers 50 gram suiker 1 zakje vanillesuiker 3 blaadjes gelatine 300 gram yoghurt of kwark Bereiding: Laat de...
Aardappeltjes uit de oven
door Irma en Marina | nov 29, 2017 | groenten, Kerst, Recepten
Rozemarijnaardappeltjes uit de oven Bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 600 gram stevige aardappelen, zoals Roseval 2 eetlepels halvanaise of Yofresh 1 eetlepels yoghurt 1 teentjes knoflook 1 eetlepel olijfolie 4 takjes verse rozemarijn Peper en een snufje zout...
Gegrilde groene asperges
door Irma en Marina | nov 29, 2017 | groenten, Recepten
Hoofdgerecht voor 4 personen. Ingrediënten: 800 gr. groene asperges, 1 scheut olijfolie, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 eetlepels vers gehakte groene kruiden: bijv. peterselie, oregano, bieslook, tijm. peper en zout optioneel: een scheutje (kippen)bouillon,...
Nasikruiden
door Irma en Marina | nov 29, 2017 | Recepten, Rijst
Je kunt verschillende redenen bedenken om je eigen kruidenmixen te maken. De meest genoemde reden is het feit dat de kruidenmixen uit de supermarkt vaak erg veel zout bevatten. Ook zitten er vaak verschillende E-nummers in. Het is niet zo dat alle E-nummers slecht...
Couscous met perzik en noten
door Irma en Marina | nov 29, 2017 | Recepten, Vegetarisch
Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 800 gr broccoli 275 gr couscous 1 groente bouillonblokje 200 gr feta blaadjes munt 1 uitje 75 gr amandelen 75 pistache noten 1 blik perzik met 8 halve (of 4 verse) Sap uit blik (of honing) 1 limoen Bereiding: Bereid de...
Pesto zelfgemaakt
door Irma en Marina | nov 29, 2017 | Nieuws
Heerlijke zelfgemaakte Pesto a la chef verrukkelijk op een gegrild stokbroodje of door de pasta. Ingredienten: 1 flinke bos basillicum ½ bos peterselie 40 gr. cashewnoten (ongebrand en ongezouten) 80 gr. pijnboompitten 3 tenen knoflook 300 ml....